ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
"Браво, Пловдив": Време е кметът на Пловдив да бъде избран от пловдивчани
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:40 / 03.10.2023Коментари (3)9893
Време е кметът на Пловдив да бъде избран от пловдивчани. Пловдив да бъде удобен град с безплатен, екологичен и редовен градски транспорт. Да бъде зелен, с чист въздух и социализирани паркове, с  река на брега, на която пловдивчани да се разхождат, спортуват и забавляват. Да бъде чист – с нова система за разделно сметосъбиране. Да се спре презастрояването. Да се съхрани миналото.

Това бяха посланията, отправени по време на откриване на предизборната кампания на "Браво, Пловдив", които се явяват с регистрацията на Българска прогресивна линия и №36.

Над 1000 пловдивчани се събраха в Лятното кино, за да заявят желанието си за истинска промяна.  Един от основателите на движението – Веселин Костов, благодари на всички за енергията, вложена в десетките акции за облагородяване на града.

"Време е начело на Пловдив да застане жена, която да се грижи за него като за дом. Образцов дом! Савина има голямо сърце, но не се бъркайте, че като е добра, не отстоява целите си. Тя е по-умна от Ангела Меркел, и по-твърда от Маргарет Тачър. Предавам й щафетата, заедно с всички послания, които събрахме от пловдивчани, докато работехме с тях в различните квартали", заяви Костов, който представи кандидата за кмет на сдружението Савина Петкова

Савина Петкова, която също е сред основателите на движението, заяви че е била привлечена от енергията и позитивната нагласа на доброволците и вярва, че хора като тях могат да променят града.

"Предложихме да бъдем партньори на общинските власти, но не срещнахме разбиране. Гледаха на нас с известна насмешка. Решихме, че е време гражданите да вземат реално участие в управлението на този град и да го направят чрез нас. Ние сме страхотен екип. Обединили сме сили, енергия, търпение, работливост. Няма да ви обещаваме нереални неща и, че проблемите на Пловдив ще бъдат решени с вълшебна пръчка. Не, не могат! Който ви обещава това ви лъже. Но можем да дадем обещание , че ще дадем всичко от себе си , ще вложим страшно много ум, дух и енергия и заедно с вас ще се опитаме да разрешим максимум градски проблеми, за да може Пловдив да стане един по- добър град за живеене. Време е да кажем сбогом на апатията", призова ги Савина Петкова.

Савина Петкова представи кандидатите за районни кметове, които също са доброволци или съмишленици на "Браво, Пловдив!".

"Тук има страшно много хора, на които не им все тая. Тук са хората, с които се трудихме неуморно месеци наред и заразиха други с ентусиазма си. Вярвам, че е време заедно да си оправим града. Вярвам , че Пловдив заслужава една Главна улица с европейска визия и световни брандове. Вярвам , че трябва да реставрираме и запазим цялото културно наследство на този град. Вярвам, че Пловдив , може да бъде мечтания град, но само с вяра  няма да стане. Затова ни трябва вашата подкрепа, за да осъществим нашите и ваши мечти", заяви кандидатът за кмет на "Централен"  Яна Димитрова.

Кандидатът за "Южен" Борислав Инчев, който вече е бил кмет на района един мандат заяви, че е оставил много проекти, които не са били довършени от наследника му. "Мисля, че е дошло време за истинска промяна . Промяна, която не просто да промени начина на управление,  а да доведе до различен живот, до включването на младите хора. Защото през годините станахме свидетели , как интересите на Пловдив и на неговите граждани се предават.  Район "Южен" е с мащабите на голям български град. Проблемите са огромни. Надявам се ако получа вашата подкрепа, с ускорени темпове да изградим безплатни спортни и детски площадки. Поне една нова детска градина и детска ясла и  огромен парк в близост до "Коматевско шосе" , от които Пловдив има нужда. Да се влеят инвестиции, които да допринесат за благоустрояването на районите. "Южен" има необходимост от десетки паркоместа.  Нужни са ни зелени площи, пространство, чист въздух. Ако това са част от нещата, които вие искате, ни подкрепете с бюлетина 36", призова Инчев.

Според кандидата за "Западен" Димчо Петров, най- сериозният проблем за района е презастрояването и пловдивчани трябва да са единни , за да запазят "белите дробове" на града. Сред другите му приоритети са ремонта на ул. "Ген. Колев" и изграждането на спортни и детски площадки.

Ерол Садъков, който е кандидат за "Източен" и бивш зам.-кмет на същия район бе категоричен, че  е "крайно време да  изберем кмет, за когото Пловдив е на първо място, а не кмет, на когото ще дърпат конците от София. Не може бъдещето на града да се решава на тайни договорки в София. Време е кметът на Пловдив  да бъде избран от пловдивчани!", заяви той, а изказването му бе посрещнато с бурни аплодисменти от присъстващите.

"Преди време хората са воювали за правата си. Сега ние имаме шанса да правим промените по мирен път – като гласуваме. Гласувайте с №36!", каза Садъков.

Кандидатът за район "Северен" Стоян Даскалов направи кратка , но нагледна илюстрация на желанието си за промяна. "Преди няколко дни се спънах в една плочка по бул. "Марица" и се сетих, че когато бях дете, съм се спъвал в същата плочка. И ми стана романтично. Но е време да приключим с тази романтика. Затова се присъединих към "Браво, Пловдив", защото там срещнах хора, които са готови да работят за промяната. Чухме достатъчно думи и обещания, време е за дела. Ще работя за един по- зелен, по – чист и по-подреден район "Северен", каза Даскалов.

Най-младият кандидат за кмет в листата Васил Ганчев, който е на 23 години заяви, че младите хора  трябва да имат по-широко участие в политическия живот. "Става дума за нашето бъдеще и ние трябва да действаме сега.  За жалост в България и Пловдив обществото е доста апатично. Всеки вижда проблемите, всеки ги знае , но никой не прави нищо. Това е разликата между всички останали и "Браво, Пловдив", които с малки стъпки правят големи промени. Мисля, че можем да направим още по-сериозни промени, ако повече хора ни подкрепят", заяви кандидатът за кмет на "Тракия".

Вече сме готови за най- сериозната си акция- тази, с която ще запълним най- големите дупки в общинската власт! Акцията , с която ще върнем вярата на пловдивчани, че те са истинската сила на този град и бъдещето му е в техните ръце!  След тази акция, трябва да имаме реална власт да променим  нещата, които не харесваме, които пречат Пловдив да се превърне в едно по-добро място за живеене, каза Венета Районова,която е един от кандидатите за съветници.

На сцената бяха представени всички 51 кандидати,  сред които професионалните политиците се броят на пръсти.  В листата на "Браво, Пловдив!" има много известни лекари, юристи, инженери, брокери, финансисти, мениджъри.

"Повечето са  хора, изградили своя бизнес от нулата. Гръбнакът на пловдивската икономика е семейният бизнес. Благодарение на него, градът се развива. Те се трудят от сутрин до вечер , осигурявайки хиляди работни места. Тези хора не чакат помощи от държавата. Единственото , което  искат е чиновниците в различните институции да не им пречат и да не им губят времето.  И затова са тук – за да променят нещата", заяви Димитър Грабчев.

В края на събитието Летният театър се превърна в калейдоскоп, след като всички доброволци разтвориха чадъри с цветовете на движението, което събира различни хора, обединени от желанието да направят Пловдив по-добър за живеене град. Празникът завърши на Римския форум, където всички си пожелаха ПОБЕДА!

Вижте настроенията , запечатани на празника!


Още по темата: общо новини по темата: 937
05.04.2024 »
01.03.2024 »
21.02.2024 »
16.01.2024 »
05.01.2024 »
23.12.2023 »
предишна страница [ 1/157 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Тези уж случайни граждани, както и целият политически бардак, как си финансират тези ивенти? Реклама, наем и тн.... Гледам и тук стари муцуни.. Какво ще променят?
0
 
 
Нито един подходящ,само Коцето заслужава,дори и визия има.
0
 
 
Какви са тези класни тип Баба Яга? Какво Браво…какви 5 лева? Виц.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Космическа надпревара
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
Конфискуват коли на пияни и дрогирани
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: