ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Божо Кравата на концерт в Пловдив, докато "Интерпол" го дири по света
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:08 / 29.10.2016Коментари (0)7100
©
Божидар Кузманов-Кравата, който бе сред най-издирваните хора у нас през лятото на 2016 г., не е напускал страната и не е прекарал целия период от 114 дни в изолация. Докато наши и чужди ченгета са дирили Кузманов, той се е разхождал на различни места в страната, дори е бил на концерт в Пловдив.

33-годишният мъж стана публичноизвестен след 8 юни, когато управляваният от него ресторант "4You" в централната част на Слънчев бряг се превърна в кървава арена. На 8 юни заведението стана лобно място на 46-годишния Александър Алексиев, едновременно гард на Димитър Желязков - Митьо Очите, и съдружник в "Аркус сигурност Бургас", а несебърският бос получи 7 куршума в тялото и все още е на легло.

Божо е избрал различна стратегия от авера си Марчо Марков, който също като него изчезна на 28 юни. Това е денят, в който разследващите на убийството и опита за убийство в "4You" привикват част от свидетелите на кръвопролитието за следствен експеримент - по-точно само тези, които във въпросната вечер са били в заведението в компанията на Кузманов, без другите, които са пристигнали заедно с Митьо Очите.

Този факт очевидно усъмнява Кравата и Марчо Марков - двамата "пропускат" експеримента и потъват в неизвестност. Кузманов се сдобива с червена бюлетина на "Интерпол" малко по-късно.

След внезапната му поява на 19 октомври обаче официалната теза на защитата му е, че той и не подозирал за издирването си.

Дори и да беше се изправил очи в очи с полицейски патрул, Божо трудно би бил разпознат поради сериозните разлики между актуалната му визия и разпространената от МВР снимка.

Кравата не е променил съществено външния си вид си през трите месеца и половина отсъствие. Разликата между фотоса, вероятно доста стар, и оригинала бе очевидна и на 10 юни, когато репортер на пресгрупата успя да се срещне и разговаря с него.

По това време той все още е само свидетел. Тогава Кузманов заяви, че не познава лично Митьо Очите, но разкри, че имали среща, за да изяснят "едно недоразумение".

Самият Желязков твърдо поддържа версията "вечеря с едно приятелче" във въпросния ресторант, където имали запазена маса.

"Уговорката беше да разговарям само с Христо (Широков - близък до Димитър Желязков, преди година той проби в политиката и стана общински съветник в Поморие), 10 минути преди срещата разбрах, че ще идва и Очите. Но не съм очаквал да нахълтат 30 човека.

Митьо влезе и тръгна към местата, където бяхме седнали, крещеше и разхвърляше масите по пътя си. Подадох му ръка, а той ме удари с юмрук по брадата. Паднах и в следващия момент се чуха гърмежи. Беше страшно, според мен се стреляше и отвън към ресторанта, първо смятахме да избягаме откъм кухнята, но се оказа, че отзад също има от хората на Желязков.

Измъкнах се през градината на ресторанта", разкрива Божидар. Заедно с Георги Иванчев (единият от обвинените за стрелбата по Очите) прекарали нощта в гората, страхували се, че ако ги преследват, лесно ще ги намерят в колата, с която напуснали комплекса.

След доброволното си предаване на 19 октомври Божидар Кузманов не е давал обяснения. Той бе докаран експресно от Велико Търново.

Охраняваха го спецполицаи с автоматично оръжие и бронежилетки. Цял микробус от тях следваше колата на съдебна полиция, докато Кузманов не се отзова зад стените на затвора, където се намира следственият арест.

Преди това Кравата прекара около два часа и половина в ОДМВР-Бургас, но час от тях бе в очакване на адвокат Димо Гочев, който е бил и във Велико Търново за предаването му.

В негово присъствие Кузманов е привлечен като обвиняем - за лидер на организирана престъпна група за наркоразпространение и проституция, както и за конкретен случай на принуда - на скандинавския туроператор Себастиян Новени, който всъщност е от албански произход.

Въпреки че прекара час и половина в кабинета на главния разследващ полицай в Бургас Златко Пеев, Божо не е отговарял на въпроси по обвинението.

Аз съм лидер на организирана престъпна група само в кухнята, иронизира Кравата в интервюто си по bTV малко преди доброволно да се предаде.

Още през юни пред репортер на прессгрупата Кузманов разкри, че официално се водипомощник-готвач в заведението, но има картбланш да го управлява.

Това е семпла илюстрация на факта, че в Слънчев бряг нищо не е такова, каквото излежда, и никой не е това, за което се представя.

Според запознати договорът за наем на "4You" е сключен с "Пъзел 2014" ООД, в който съдружници са Николай Мариянов Иванов и Данаил Анджелов Петков, и двамата обвинени като членове на ОПГ-то на Кравата. Фирмата обаче има и съдружник жена.

Източник: в. "168 часа"



Още по темата: общо новини по темата: 118
19.12.2022 »
22.12.2017 »
21.04.2017 »
12.04.2017 »
20.01.2017 »
17.11.2016 »
предишна страница [ 1/20 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Първа лига, сезон 2023/2024
49-ото Народно събрание
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: