Бившият шеф на МВР Пловдив изхвърлен от системата, ще обжалва

Автор: Цвети Тончева
Коментари (0)
08:44 / 17.08.2021
4740
Старши комисар Йордан Рогачев обясни за арестите в Трето РУ:

"Добре си спомняте, че в деня, в който бяха извършени арестите в 3 РУ, половин час преди това излезе ръководителят на Окръжна прокуратура в Пловдив и каза, че работи много добре с директора и зам.-директора на пловдивската полиция. Каза, че това не е удар по пловдивската полиция. Малко по-късно се появи пред медиите министърът на вътрешните работи, който едва ли не ни определи като престъпници под пагон.

В последствие г-н Банков, директорът на Вътрешна сигурност, обяви по медиите, че е бил принуждаван от Рашков и други длъжностни лица да бъда премахнат от поста "директор" безпричинно. Показателен е фактът, че в нарушение на Закона за МВР министърът, без да изчака обжалването на заповедта за отстраняването ми преназначи комисар Тодоров за временно изпълняващ длъжността директор", обясни за Plovdiv24.bg каза старши комисар Йордан Рогачев.

Той добави, че в публичното пространство е било внушено, че той е престъпник, тъй като не е знаел какво става в Трето РУ.  "В едно интервю, поместено във всички национални медии, Банков заяви, че министърът му е оказвал натиск да ме арестува без основание. И знаете ли какво стана с него след това - той също е уволнен от длъжността директор на Вътрешна сигурност. Министър Рашков явно не е запознат и не е информиран за това, че когато "Вътрешна сигурност" извършва проверка по сигнали, съвместно с Прокуратурата, тогава те могат да решат дали да ни уведомят, или не.

Резултатът е показателен. Видя се, че не беше вярно, че са арестувани 7 служители на Трето РУ, както гръмко беше съобщено, а само двама бяха задържани. Това бил най-странният ден в историята на българската полиция. Когато има съвместни акции на Гранична полиция, пак ли е странен ден и пак ли директорът трябва да си подаде оставката. Това не се прави, за да се удари по директора", разказа още Рогачев и добави:

Министър Рашков в едно от интервютата си също каза, че няма данни за извършени от мен престъпления", посочи старши комисар Йордан Рогачев.

Той обясни, че уволнението му означава, че е изхвърлен от системата и че той ще обжалва в законовия 14-дневен срок тази заповед.

Виж коментарите (0)

Още по темата (128):
15.03.2024 Нов началник в МВР Пловдив
12.02.2024 Бивш вътрешен министър стана адвокат на бивш шеф на МВР Пловдив
08.01.2024 Задава се голямо завръщане по върховете на МВР Пловдив!
30.12.2023 Експериментът приключи: Пътните полицаи се върнаха в КАТ Пловдив
27.12.2023 Шефът на МВР Пловдив с откровено интервю за реформите, корупцията и новите камери по пътищата
26.12.2023 Старши комисар Георги Чергов: 40 нови полицаи ще "освежат" състава на Пловдивската дирекция
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).