Без нови автобусни линии в Пловдив, възстановяват 4 стари

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:16 / 05.12.2007
4208
Нови автобусни линии в Пловдив няма да се откриват, а исканията на районните кметове за преки връзки между част от кварталите ще бъдат удовлетворени с корекции на съществуващите маршрути и с възстановяването на 5 неработещи в момента линии на "Градски транспорт". Първите 4 от тях ще бъдат възстановени до края на март. До това предложение достигнаха след двучасово обсъждане превозвачите и представителите на районните администрации и общината. То ще бъде представено на кмета Славчо Атанасов и от началото на януари промените ще влязат в сила за пробен период от 3 месеца. Едва тогава корекциите в маршрутите ще бъдат внесени за гласуване в Общинския съвет.

Трябва да се уплътни на 100% сега съществуващата схема и едва тогава да се мисли за нови линии, категорични бяха от общинското предприятие "Организация и контрол на транспорта". Обществените автобуси не са таксита и маршрутите им трябва да бъдат икономически целесъобразни - с този аргумент бяха отхвърлени много претенции за промени.

В началото на януари ще бъде възстановена линия №17, която свързва "Тракия" с район Южен" по маршрут през надлез " Родопи" и по ул. "Вапцаров". До края на март ще бъдат пуснати и автобуси по бившите тролейбусни линии 5 и 55. Ще бъде уеднаквен в двете посоки маршрутът на "девятката", която сега се движи по "Богомил" в посока центъра, а в посока ЖР"Тракия" минава през Военна болница. "Девятката" и "петицата" ще минават по улиците "Богомил" и "Лев Толстой" и ще излизат на бул. "Санкт Петербург" от кръстовището срещу замъка Екскалибур.

В срок до 3-4 месеца ще бъде възстановен и автобус 93, който дава исканата пряка връзка на "Тракия" със Северна индустриална зона. Маршрутът на №93 вероятно ще бъде променен и автобусите ще излизат през Скобелева майка, по Цариградско шосе , по бул. Източен", по "България" и към Текстилен комбинат "Марица". През Ягодовско шосе ще излиза също и №21, който е временно спрян. Преди автобусите минаваха през Мебелна къща и надлез "Родопи", но предложението е от "Скобелева майка" да продължават по Цариградско шосе и по реконструирания бул. "Източен".

Ще бъде удължен маршрута на №15 в кв."Смирненски". Автобусите ще минават покрай Братската могила, Спортното училище и оттам по улица "Владивосток" ще се връщат към изграждащия се мол срещу ХЕИ. Оттам по Пещерско шосе и по улица "Белица" ще стигат до обръщалото на 12.

Подлежи на допълнително доуточняване и удължаването на маршрута на № 222 до ул. "Елена" в кв. "Прослав". Това означава в пиковите часове сутрин и вечер колите да влизат до училището, ако бъде намерен вариант за заобикаляне на перманентно наводняващия се подлез в квартала.



Източник: Дарик

Виж коментарите (0)

Още по темата (4):
03.01.2008 Част от превозвачите обвиняват "Градски транспорт" АД за проблемите с новата транспортна схема
03.01.2008 Липсата на автобуси блокира новата транспортна схема
01.01.2008 Възстановяват и удължават автобусни линии от утре
20.12.2007 Измененията в транспортната схема в сила от 2 януари
Още новини от Новини от Пловдив:
Богата културна програма, кебапчета и бира в парк "Лаута"
Адвокатката на Караджов: Предполагаме, че има оръжие и заплашва, ...
Домът на бившия полицай Венцеслав Караджов е блокиран от полиция,...
Експолицаят Караджов, осъден на доживотен затвор се е барикадирал...
Кметът на Пловдив ще посрещне Стефка Костадинова
Кметът на Пловдив: При 200 км/ч е невъзможно


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).