ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
БСП с пореден автогол и нагъл опит за тютюнев ПР
Автор: Васил Динев 14:08 / 10.03.2016Коментари (8)6667
© Plovdiv24.bg
Тези дни Пенка Деведжиева направи нескопосан опит за ПР, използвайки драмата с тютюневия склад. Свикнали сме Деведжиева да греши в опитите си за комуникация с пловдивчани, тя минава за може би един от най-неориентираните местни политически лидери, поне в това отношение.

Като още по-жалки и неориентирани обаче за пореден път решиха да "блеснат" от БСП Пловдив.

Те изпратиха декларация, осъждаща случващото се със склада, в нескопосан, будещ съжаление и омерзение, опит за политически ПР.

Припомняме на БСП, че разрешителното за бутането на склада е издадено през 2010-та година, когато кмет е Славчо Атанасов, който тогава управляваше града в коалиция с БСП.

БСП и компания май не осъзнават, че вместо да търсят политически дивиденти, трябва да бъдат разследвани за управлението си през 2010-та, когато е издадено разрешението за бутане.

По-добре да вземат пример от Славчо Атанасов, който потъна вдън земя почти цяла седмица вече и упорито отказва да обясни защо администрацията му е позволила събарянето на склада.

Но там очевидно отдавна липсват хора дори и с минимална политическа интелигентност, което всеки път се доказва по време на избори.

В резултат на това електоратът им се сви дотолкова, че избирателите им на следващите избори ще могат да бъдат събрани в един автобус.

Все пак ви предоставяме декларацията на БСП, за да видите колко нагъл може да бъде един съвременен "червен" "политик".

Д Е К Л А Р А Ц И Я
на
ППГОС на БСП - Пловдив
Относно: Разрушаването на паметник на културата - бившия тютюнев склад "Ориент табако" на ул. Одрин №8


Посегателствата върху паметници на културата по всички точки на цивилизования свят се определя като варварство. В 21 век древен Пловдив, бъдеща европейска столица на културата преживя кошмара на брутален архитектурен вандализъм. Бившият тютюнев склад на "Ориент табако" на улица "Одрин" №8 - паметник на културата, беше разрушен.

Пловдивчани бяха потресени от тези действия и ги сравниха с погромите, които Ислямска държава извърши спрямо архитектурните и археологическите ценности в завладени от тях територии.

В неделя, след тържествените чествания на националния празник - 3 март, багерите не срутиха само една сграда и не откъснаха просто парчета от стенописа на Вълчан Петров. 


Те погребаха градена столетие културна идентичност и то във време, когато най-старият жив европейски град се готви да бъде Културна столица на континента.

Този акт изглежда добре замислен отдавна, а в осъществяването му прозират корпоративни и лични интереси. Сянката на това престъпно деяние падна и върху Община Пловдив. 


Действията на администрацията в последните дни дадоха повод за размисъл в тази посока. Без значение, дали става въпрос за корупционна схема или явен непрофесионализъм, пловдивчани очакват виновните лица да бъдат наказани.

Престъпното нехайство и несъобразяването със сгради от културната и историческа тъкан на Пловдив станаха начин на действие на общинската администрация.


Стилът на архитектурна намеса, където е предприета, води до унищожаване на автентичния облик на Пловдив. Нагледен пример са недомислените нови алуминиеви обеми в ансамбъла на Античния театър - Билетен център и Зала. 

Друга налична илюстрация са метални навеси пред Централна гара, които обезличават предгаровото пространство и закриват самата гара, която също е паметник на културата. Това дали е съгласувано с НИНКН?

Пловдив е богат с напластяване на култури, сгради и ансамбли от древността до съвремието ни. Ангажиментът на местната власт е да съхранява и опазва културно-историческото и архитектурно наследство на града ни. 


А с наближаването на 2019 година, усилията на администрацията трябва да са подчертано насочени към подкрепа за развитието на културния сграден фонд, за да си върне блясъка от миналото.

Ние, социалистите в Пловдивския общински съвет остро осъждаме варварското разрушаване на сградата на бившия тютюнев склад на ул. Одрин 8.

Настояваме за пълно разследване на случая, с бързо и прозрачно изясняване на фактите, както и на отговорността на Кмета и неговия екип, за да се стигне дотук.

Заявяваме, че виновните длъжностни лица трябва да понесат вината си със цялата строгост на закона.

Декларираме, че ще следим за изпълнението на законовото изискване за възстановяване на сградата - паметник на културата .

9.03.2016
гр. Пловдив



Още по темата: общо новини по темата: 100
03.01.2024 »
11.11.2023 »
18.03.2023 »
20.01.2023 »
04.02.2022 »
23.11.2021 »
предишна страница [ 1/17 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
на 10.03.2016 г.
+2
 
 
Това не е първо такова нещо на ул Филип Македонски 67 при нотариален акт арх.Юлиана Петрова разпореди бутане на ограда с писмо а не с акт за бутане и полицията и прокуратурата се опитват да потулят случая.
+4
 
 
Така е...Червените СВИНИ са така! Нагли,прости,крадливи и одупени към Москва....и последователите им ТУК са същите.Като хванеш минавания от тук и всичките му гъзоблизци с минусчета и плюсчета дето се организират от тези 2 свини по горе!
+1
 
 
А защо протестиращите, голяма част от които живеят в блока на "Одрин" и "Иван Вазов", не се възмущават от грозните сергии на ъгъла, от които лапат сериозен наем?
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
ВиК-Пловдив пред фалит
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: