БСП "Южен" в Пловдив залага на бивш министър за кандидат за кмет на района

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
15:42 / 15.07.2023
2934
Бившият министър на земеделието проф. Христо Бозуков беше издигнат за кандидат за кмет на район "Южен" на провелото се днес заседание на Районната конференция на БСП “Южен" в Пловдив. Останалите четирима кандидата се отказаха в полза на професора.

Доц. Атанаска Тенева представи кандидатурата на Христо Бозуков, като изтъкна както професионалните, така и личните му достойнства. Тя постави акцент върху популярността му в научните среди и върху факта, че той ще получи широка подкрепа от много хора в района.

Изборът на професор Бозуков беше посрещнат от делегатите с бурни аплодисменти и поздравления. Той каза, че е обнадежден от изказаната подкрепа и ще търси такава на различни нива. Сподели, че се надява опитът, който е натрупал и като администратор, и като ръководител, да му послужи в кампанията за предстоящите местни избори, за да реализира политиките, които БСП отстоява.

Професор Бозуков получи номинации от район “Южен" също за кандидат за кмет на града и за общински съветник. Той, обаче, отказва да се включи в надпреварата за градоначалник на Пловдив, за да се концентрира върху тази за кмет на район “Южен" и в листата за общински съветници.

Христо Бозуков участва активно в изготвянето на Програмата на БСП район “Южен" за спечелване на Местни избори 2023, като след днешната Конференция започва да сформира екип от експерти, които да го консултират в предстоящата кампания.

Акценти в програмата на района са: справяне с презастрояването, прозрачно планиране на инфраструктурни проекти и довършване на настоящи такива, които зависят от районната администрация. И още: грижа за културните паметници, планиране на нови места за деца в ясли и градини, като се предвиди строителство на такива.

По време на кампанията проф. Бозуков отново ще разяснява необходимостта от децентрализация в разпределянето на бюджетните средства. В противен случай функциите на районния кмет в инвестиционни намерения и други дейности ще останат в рамките на контрола на кмета на града.

Предстои кандидатурата да бъде одобрена и от делегатите на Градската Конференция, която ще се проведе на 30.07.2023 г., както е записано в Устава на партията.

Виж коментарите (1)

Още по темата (937):
05.04.2024 МВР с остра реакция към Кирил Петков и Атанас Атанасов
01.03.2024 Нов общински съветник в Пловдив
21.02.2024 ВАС реши: В Панагюрище ще има нови кметски избори
16.01.2024 Момчето, което показа мускули, докато се брояха бюлетини, остана без
заплащане
05.01.2024 Иван Петков напуска ръководството на ГС на БСП – Пловдив, избраха нов председател
23.12.2023 Глобяват самозабравили се партии в Пловдив?
Още новини от Новини от Пловдив:
Кръщават алея в Пловдив на името на Милчо Левиев
Горан Благоев: Николай Пловдивски в един момент може да каже "Гла...
РЗИ: Семейство от Пловдив е с коклюш
Прокуратурата проверява шофьорче, карало със 170 км/ч по Асеновгр...
Още едно бижу заблестя в Пловдив
Пловдивската журналистика осиротя! Загубихме голямо име


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).