ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
БСМ Пловдив организира приемна за младежи
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:25 / 11.11.2007Коментари (0)1246
От 12.11.2007 година Общинският съветник от "Коалиция за Пловдив" и председател на Българска социалистическа младеж - Пловдив - Добромир Трифонов открива приемна по проблемите на младите хора в нашия град.

Приемната ще бъде открита за всички млади хора на нашия град и за проблемите на младите хора всеки ден от 17,00 часа в Голямата къща на ул. Кръстьо Пастухов 18.

Реализацията на такава приемна е необходима, защото статуквото до момента показва следното:

Трудно е да се анализира практиката на Община Пловдив по младежки проблеми, защото липсва политика на общинската управа в това отношение. За последните 17 години в Общината не бяха изградени и  формулирани механизми за участие на младите хора в местното самоуправление, не бяха намерени и подходящи форми за взаимодействие и създаване на партньорство между Общината и местните неправителствени организации, занимаващи се с младежка проблематика, не беше съхранена и развита младежката база, не се реализираха значими младежки проекти от страна на местната власт. Това  доведе до редица трудности, свързани с образованието на младите хора, неосигуряване на трудова заетост, липса на минимални условия за работа и неефективност на младежките структури. И в крайна сметка доведе до безразличие, скептицизъм и обща апатия на младите хора към местната политика. Дори постоянната комисия към Общинския съвет в Пловдив не беше свързана единствено и само с младежката политика, а и с евроинтеграцията.

Единственият опит за що-годе адекватна младежка политика бе по предложение на ППГОС "Коалиция за Пловдив" в миналият мандат, но решението на ОбС за програма "Пловдив за младите" бе отново бюрократизиран максимално от администрацията на Общината и в крайна сметка засега програмата не работи. Конкретните примери и на тяхна база изводи  в подкрепа на тези твърдения са много:

- В своята досегашна дейност общинската управа на град Пловдив не предприе сериозни действия за изграждане на отношения на партньорство и взаимодействие с младежките организации и младежкия неправителствен сектор. Липсва като форма на общо консултиране и съгласуване на общински дейности по проблемите на младите хора с младежките структури, не е налице и взаимодействие по едни или други конкретни въпроси.

- Община Пловдив не провежда политика за младежка информация. В момент, когато в страните от ЕС се разгръща широка система за осведоменост за правата на младите хора, за участието им в обществения живот, за възможностите за младежки проекти, осъществяването на младежки обмени, осигуряване на професионална реализация и когато фондовете на ЕС отпускат финансови средства за изграждане на центрове за младежка информация, в Пловдив липса каквато и да е активност в тази посока. Мнозинството млади хора не познават младежките програми на ЕС, а общинската управа на Пловдив не стимулира ефективно работата по проекти по европейски програми.

- Общината не стимулира и развитието на младежкото предприемачество. Все още на територията на Пловдив не съществува "бизнесинкубатор". Обособеният по предложение на ППГОС на "Коалиция за Пловдив" Общински гаранционен фонд за стартиране на малък или среден бизнес е слабо популярен. Не са инициирани каквито и да е мерки за развитие на сектора на  "високите технологии". 

- В общинската администрация няма квалифицирано звено, което да генерира и реализира дейности по младежките проблеми от местен характер;

- Общинската управа не подпомага развитието на висшите училища в града. Липсва достатъчна студентска база, наличните общежития са в изключително тежко състояние. Легловата база не отговаря на стремежа за развитие на Пловдив като образователен център с национално  и наднационално значение.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Пролетни бури удариха страната
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Частично бедствено положение в Карловско
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: