ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Арх. Палазов: Да се обяви мораториум върху продажбата на зелени терени в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 20:32 / 23.10.2023Коментари (2)2160
©
Необходим е мораториум върху продажбата на зелени терени в Пловдив, това заяви арх. Костадин Палазов, кандидат за кмет на Община Пловдив от коалиция "БСП за България“ в  дебат за Местни избори 2023 по БНТ-2 с водещ Камен Коларов.

На въпрос от обществената телевизия какво предвижда управленската програма на арх. Палазов за справяне с климатичните промени, той изброи на първо място най-спешните и бързи мерки в тази посока, сред които: проектиране разширение на основните магистрални булеварди към изходите на града, за извеждане на трафика и предотвратяване на задръстванията, както и мораториум върху продажбата на терени от зелената система.

"Ще се боря да се отхвърли веднъж завинаги корупционната схема, наречена "инженеринг“, категоричен е арх. Палазов. По думите му, първо трябва да се направят проекти и после да се състезават фирмите за изпълнението им. Именно починът инженеринг довлече на града тези точещи се ремонти, трафик, и мръсен въздух, подчерта кандидатът на БСП в дебата.

"Последните години БСП- Пловдив нямаше свои представители в местния парламент, по тази причина не можехме да влияем на процесите и решенията, които се взимаха там. Сега се  явяваме на избори с нови лица и без олигархически зависимости. С много млади хора в листата - подготвени специалисти, готови да допринесат #ПовечезаПловдив“, напомни Костадин Палазов.

Личната си мотивация за влизане в кметската надпревара той обясни така: "Имам достатъчно опит в сферата на градоустройствените решения, аз съм архитект. Мисля, че мога да дам много от моя опит и знания за по-доброто управление на града.“

Използването на града като спалня от страна на работещите в близките икономически зони на съседни общини, без от това в него да влизат данъци, може да бъде преодоляно със създаването на общо сдружение със сателитните общини на Пловдив. Това е залегнало в управленската програма на социалистите, стана ясно по време на дебата.

По отношение на друга актуална тема – децентрализация и предлагане на самостоятелни бюджети за районните кметства, арх. Палазов заяви, че това трябва да се случи, но при определени условия. Първо, районните кметове трябва да представят своите проекти, преди да получат исканите средства. Той акцентира върху факта, че за да се случат нещата е необходимо да се впрегнат усилията на всички народни представители от Пловдив, защото това нещо става с решение на Народното събрание, а не само с активно искане от страна на кмета.

В допълнение арх. Палазов коментира още, че трябва да се увеличи контролът от Голяма Община към районните кметове. Този контрол досега липсва, сподели наблюденията си кандидатът на БСП за градоначалник.  

"За да спрем порочното управление и корупционния модел, който души града ни вече дълги години, гласувайте за нас и ние ще ви предложим управленски модел, различен от десния!  Бюлетината е №1, #ПовечезаПловдив“, призова в заключение кандидатът на социалистите арх. Костадин Палазов.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!


Още по темата: общо новини по темата: 937
05.04.2024 »
01.03.2024 »
21.02.2024 »
16.01.2024 »
05.01.2024 »
23.12.2023 »
предишна страница [ 1/157 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Те терените вече са продадени. Чакат 10 години, за да има търпимост и после се строи върху тях. По-добре да има мораториум върху строителството на зелени площи. Дори да са продадени да си останат градинки.
0
 
 
Че то изпродадохте всичко, кви зелени терени, живеем вече, като в затвор! Не се правете на тъпи!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Аматьорски футбол
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Автомобил на НСО катастрофира - Кирил Петков е бил вътре
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: