ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Арх. Костадин Палазов и адв. Наум Китанов, БСП: "Прослав" също е Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:57 / 16.10.2023Коментари (1)2697
Кандидатите на "БСП за България“ за кмет на гр. Пловдив арх. Костадин Палазов и за кмет на район "Западен" адв. Наум Китанов посетиха квартал "Прослав" в неделния ден. Те бяха придружени от кандидатите за общински съветници Ангел Рангелов, който живее от години в квартала, Йовка Златева и Гергана Прасева, както и от народния представител и председател на БСП-Пловдив Иван Петков.

Този краен за Пловдив квартал е един от най-бързо разширяващите се с нови комплекси. Тук съществува,т освен традиционните за останалата градска част проблеми - силно занемарени зелени площи, не добро сметоизвозване, неподдържани паркове и детски площадки, липса на полицейско присъствие, което притеснява жителите - и още няколко доста сериозни и специфични за мястото.

Високоскоростна железопътна линия разделя квартала на две, а от години за преминаването и е построена пасарелка, висока 4 етажа. За съжаление, асансьорите ѝ не работят почти постоянно. Има една единствена детска градина, в която освен липса на места заради големия брой жители, има проблем и с достъпа от другата страна на пасарелката - без асансьор майките с колички няма как да преминат. Същото се отнася за възрастни хора и хора с увреждания. Това води до нерегламентирано пресичане на линията ежедневно от много хора, което е предпоставка за инциденти.

Арх. Костадин Палазов пое ангажимент в най-кратки срокове да се запознае с ОУП на квартала и възможностите за алтернативно минаване.

Друг изключително голям проблем е транспортната схема, която е променена без допитване до жителите на квартала. Променени са спирките на градския транспорт, като са определени нови на по-далечни и неудобни места. Възрастните хора, които сигнализираха на кандидатите за ситуацията, обясниха, че това прави невъзможно ползването на обществения транспорт.

В квартала съществува една много стара сграда, която е била районна поликлиника, а сега има няколко работещи кабинета на втори етаж, и само един личен лекар - крайно недостатъчен за целия квартал, в който живеят над 10000 човека, и неудобен за достъп от трудноподвижни хора, а сградата - опасна.

"Време е да покажем, че "Прослав" също е Пловдив. Да се погрижим за този хубав квартал и жителите му. Преди години тук са се заселили заради плодородната почва и чистия въздух, а сега е символ на неприветлив краен квартал. Обещавам ви, че след като бъда избран за кмет, един от първите ми приоритети ще бъде подобряване на инфраструктурата и транспортната схема в тази част на град ни", каза пред прославци арх. Палазов.

Младият кандидат за общински съветник Ангел Рангелов запозна арх. Палазов и адв. Китанов с подписка, инициирана от жителите на квартала, за изграждане на светофарна уредба на изхода за Околовръстното шосе, за да се предотвратят ежедневните катастрофи. Те се ангажираха да я внесат в компетентните институции до края на месец октомври.

В края на срещата присъстващите жители споделиха, че за пръв път от години с тях разговарят кандидати, които наистина познават проблемите на кв. "Прослав“ и идват с готови решения, а не с празни обещания. Затова ще бъдат посланици на кандидатите с номер 1 в бюлетината сред техните съграждани в квартала и са убедени, че на 29.10 ще се поздравят взаимно с успех!


Още по темата: общо новини по темата: 937
05.04.2024 »
01.03.2024 »
21.02.2024 »
16.01.2024 »
05.01.2024 »
23.12.2023 »
предишна страница [ 1/157 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Комунисти сър.Избери комунист стани за смях.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Бюджет 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба по Роберт Фицо
Купа на България, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: