ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Арх. Филип Бакалски, БСП: Всички искаме съвременна, чиста и сигурна градска среда
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:08 / 25.10.2023Коментари (0)1915
©
С моята работа, идеи и приоритети мога да допринеса за по-добър Пловдив, смята арх. Бакалски - кандидат за общински съветник от коалиция "БСП за България“ с номер 1 в интегралната бюлетина и преференция номер 132

Арх. Филип Бакалски е на 37 години, роден и израснал в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в ЕГ "Пловдив“ . Магистър по специалност "Архитектура“. Има 10 години опит в сферата на архитектурното проектиране. Обвързан, любител на животните и привърженик на футбола.

- Какво кара един млад човек с перспективна професия да иска да се занимава с политика и да влезе в местното самоуправление?

- На първо място съм пловдивчанин, който обича своя град. На второ е убеждението ми, че политиците трябва да представляват своите избиратели и да защитават обществения интерес – нещо което смятам, че не се случва в момента. От техните решения виждаме как се обслужва един или друг икономически кръг, но почти никога интересът на обикновения гражданин.

- В кои области смятате, че ще бъдете най-полезен за града?

- От 10 години съм архитект, като повечето проекти, върху които съм работил са в Пловдив. Tова допълнително е обогатило моя поглед върху града. Смятам, че мога да бъда най-полезен именно в тази сфера – с по-добри решения за градско планиране, с по-добър подход в регулацията на строителството, с по-добри и рационални решения за капиталовата програма на общината, но най-вече с решения, защитаващи обществения, а не частния интерес.

- Какви са вашите основни приоритети, за които ще работите в бъдещия Общински съвет на Пловдив?

По-добра градска среда, по-чист въздух, по-екологичен град, повече грижа за наследството на Пловдив и по-добра грижа за бездомните животни.

- Как ще опишете мечтаната градска среда за младите пловдивчани?

- Съвременна, чиста и сигурна. Но не мисля, че по-възрастните пловдивчани искат нещо коренно различно от по-младите. Всички искаме да виждаме как града се развива в правилна посока и става по-добро място за живеене.

- Какви са мерките в програмата за управление на БСП за защита и опазване на културното наследство?

- Пловдив има огромно културно наследство, като най-старият жив град в Европа. Нашият кандидат за кмет Костадин Палазов, е архитект като мен и опазването на културното наследство на града е основен приоритет за нас. Реконструкция на сградата на БНБ и превръщането ѝ в културен център от национален мащаб, ремонт на кино "Космос“ и превръщането му в творческо пространство, реновиране на баня "Старинна“ и намиране на решение за нов дом за Опера Пловдив, са само част от мерките в програмата на БСП.

- Посочвате като свои приоритет по-добрата грижа за бездомните животни. Как може да стане това, от къде трябва да се тръгне?

- Най-важното е да се промени начинът, по който възприемаме бездомните животни – това са живи същества, които изпитват всичко, което изпитваме и ние – страх, студ, радост и най-вече желание за живот. Те са продукт на нашата дейност или безотговорност защото най-честият случай на нови бездомни животни е когато бъдат изхвърлени от някой човек н
©
а улицата.

Кастрацията на уличните животни е задължение на общината, но трябва да се обърне и сериозно внимание на кастрацията на домашните. Това може да се случи с много по-активна кампания за информираност и осигуряване на много по-голям брой ваучери за безплатна кастрация.

Друга активна мярка е стимулирането на хората да осиновят бездомно животно. По последни проучвания, притежването на домашен любимец намалява риска от всички видове смърт с 24%, като освен това води до по-рядко боледуване и подобрява значително психическото здраве.

Относно грижите за бездомните животни, трябва да се подобрят условията в общинския приют и да се работи съвместно със спасителни центрове и частни приюти, които не се финансират с обществени средства. Там има много хора, които полагат неимоверни усилия да се грижат за бездомни животни, да им намират дом, да ги лекуват, а не получават никаква помощ от общините. Не говоря само за финансова.

Не на последно място е и нулевата толерантост към насилието над животни. Дори на някои да им се струва маловажно, трябва да се знае, че това насилие почти винаги се прехвърля и върху хора.

- Защо хората да гласуват за вас?

- Най-вече, защото съм успял да ги убедя, че чрез моите идеи и приоритети мога да допринеса за по-добър Пловдив за всички с №1 в интегралната бюлетина и преференция 132.

Арх. Филип Бакалски е кандидат за кандидат за общински съветник от коалиция "БСП за България“ с номер 1 в интегралната бюлетина и преференция номер 132.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!


Още по темата: общо новини по темата: 937
05.04.2024 »
01.03.2024 »
21.02.2024 »
16.01.2024 »
05.01.2024 »
23.12.2023 »
предишна страница [ 1/157 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
Парламентарни избори 2024
Тежък инцидент във Варна! Шофьор помете и уби на място пешеходец
Изготвят стратегия за развитие на Летище Пловдив
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: