ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Анкета: Трябва ли да има алея само за велосипедисти по моста на "Васил Априлов"?
Автор: Мария Морунова 08:55 / 02.01.2016Коментари (45)9140
© Plovdiv24.bg
Новоизградените велоалеи в Пловдив предизвикват какви ли не дискусии сред жителите на града. Оказа се, че доста коментирана е и велоалеята на моста на бул. "Васил Априлов". Там от едната страна на моста - западната, има двупосочна велоалея, а от другата - пешеходна алея.

По този повод екип на Plovdiv24.bg засне видео анкета, в която попита пловдивчани струва ли им се разумно това разделение на алеите, защото пешеходците трябва да преминат на отсрещната страна, ако се движат по тротоара с велотрасето.

Получихме интересни отговори. Някои одобриха това разделение, други не. Кой какви доводи имаше, вижте във видеото.




Още по темата: общо новини по темата: 143
13.04.2024 »
09.03.2024 »
13.09.2023 »
13.06.2023 »
20.01.2023 »
22.10.2022 »
предишна страница [ 1/24 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
През Зимата са малко велосипедистите, през Лятото повече
-2
 
 
Кво искате и кво не, вече е решено не знам защо Пловдив 24 реши да прави някаква анкета при положение, че това няма да се промени. А до това дали е правилно, велосипедистите са по-малко от шофьорите и от пешеходците, но се наляха сумати пари за да станат първенци по предимство в целия град. 3 цветни светофари - зелено тръгни , червено спри , жълто качи се на колелото или слез. Мисля, че трябва да почнете и тях да ги глобявате за превишена скорост и неносене на каквито и да е светлоотразители, както и липсата на сигнален звънец, гражданска отговорност, винетка, годишен преглед, светлоотразителни жилетки, пожарогасител, зимни гуми и аптечка !!! За финал трябва всички да носят предпазни каски и колани.
Когато знам какво ми е само аз си знам какво ми е! Жалери
на 03.01.2016 г.
+2
 
 
Ние сме толкова залупени, че каквото и да ни направят, ще си знаем нашето и пак няма да сме доволни ... Ганьо обича да хули... по темата не мисля, че е проблем на тоя с децата дето се плюнчи да повърви 20+20 метра евентуално ... така и за тях, ще е по-добре, но той вероятно няма от къде да знае това...
+3
 
 
Като чета коментарите оставам с впечатлението, че и на 3 нива да го направят тоя мост (пък и който и да е друг) винаги на нивото за велосипедисти ще има пешеходци и на нивото за пешеходци. Последователи на стила "Те ше ми кажат на мене!" в България колкото щеш... :)
+2
 
 
Ралоно ако погледнете, пътят на пешеходците не се удължава кой знае колко. За живеещите в блоковете на югозапад от моста, които искат да отидат до Лекси - вместо да се качат по западните стълби, ще продължат малко (буквално двайсетина метра и ще се качат по източните); та както се вижда за тях допълнително качване или слизане по стълби няма. За хората, които вървят по западния тротоар в посока от Шести септември към България, вместо да чакат да стигнат до табелата и да трябва да слизат и после да се качват по стълби - ами елемнатарно - просто пресичате малко по-рано В. Априлов на пешеходните светофари (има ги и от двете страни на моста) и така пътят им се удължава с широчината на един булевард. Не виждам защо трябва да се мрънка за всичко. Ако пък на някой му е голям зор - да си върви по велоалеята, но да бъде така добър поне да се съобразява с велосипедите, а не да ми застават трима души един до друг и да я блокират изцяло.
+2
 
 
Аз , също карам колело. Според мен не трябва да има велоалея по моста. Там всеки велосипедист , може да си избута колелото до другия бряг.Както трябва да се преминава и по всички пешеходни пътеки. За по-голяма безопасност на тези които са на две колела!!!
+1
 
 
Добре би било и от двете страни да реализира комбиниран вариант, но както се вижда от снимката, ширината на алеята позволява само за разминаване на два велосипедиста. Сигурно за това решено преминаването на пешеходци да става от другата страна, което не би следвало да е някакъв проблем! Ако ситуацията се намираше в Япония например, сигурен съм, че хората чинно щяха да си спазват правилата и дори нямаше да се сещат да мърморясват.
+2
 
 
Най-добре да е смесена зона. Просто не са достатъчно колоездачите за да е изцяло само велоалея.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Covid-19
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Серия от трусове в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: