ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Ангел Славов, ГЕРБ: Нова детска градина, облекчаване на трафика, нови паркови пространства в "Западен"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:55 / 05.10.2023Коментари (0)4696
©
Ангел Славов е кандидатът на ГЕРБ за кмет на район "Западен" и кандидат за общински съветник, ето какво споделя той в кратко интервю:

Макар да сте познат на повечето хора, както в Пловдив, така и в район "Западен", представете се накратко. С какъв професионален опит разполагате?


Роден съм и съм израснал в "Западен“, като и до ден-днешен продължавам да живея в района със семейството си. Бях заместник-кмет на "Западен“, след което и директор в Пловдивския общински инспекторат. През последния мандат бях избран за общински съветник. Познавам прекрасно района и в лично качество, и чрез длъжностите, които съм заемал, съм следял внимателно процесите в "Западен". 

Кое е първото нещо, с което ще се заемете, ако бъдете избран за кмет на "Западен“?

Ще обърна специално внимание на чистотата в района, зелената система и междублоковите пространства. Създаването на нови паркоместа и инфраструктурни проекти, които облекчават трафика, също са нещо много важно за един район. Предишният кмет Димитър Колев свърши много работа през последните 10 години начело на района и от тази база ще развиваме и надграждаме.

И като доказателство за тази приемственост ще кажа, че районната администрация вече работи по проект за изграждането на изцяло нова детска градина зад мол "Пловдив“. Предвижда се тя да е за седем групи, като ще има модерни детски площадки, басейн и всичко необходимо за комфорта на децата и техните възпитатели. Район "Западен“ е изключително бързоразвиващ се, тук има много млади хора и макар че за момента нямаме сериозни проблеми с местата в градините, тази нова сграда ще ни даде сигурност за години напред.

Досега се наблягаше изключително много на изграждането на паркове в "Западен“. Ще продължите ли с развитието на зелената система на района?

Разбира се. "Западен“ е най-зеленият район на Пловдив и това няма да се промени. Знаете за новия парк на мястото на бившата Гарнизонна фурна, който вече е изключително посещаван от жителите на района. Мога да ги уверя, че аз ще продължа тази линия на управление и паралелно с обособяването на нови зелени кътове ще работя активно по поддържането на вече изградените пространства. Предвиждам да облагородим междублоковите пространства, за да ги превърнем в любими кътове за отдих.

В тази връзка едно от най-важните неща в следващия мандат ще е възобновяването на работата по залесяването на 650 декара край Гребната база. Този прекрасен проект отлежава в Община Пловдив и една от първите ми задачи ще е да подновим работата по него.

Кои ще бъдат най-важните инфраструктурни проекти при евентуален ваш мандат?

Най-приоритетни ще са проектите отпушващи трафика, като бързото завършване на пътната връзка "Модър – Царевец“, изграждане на връзката между бул. "Свобода“ с ул. "Шести септември“ и разтоварването на Пещерско шосе. В изключително напреднал етап е изграждането на връзката между Коматевско шосе и "Прослав“, пътят през "Терзиите“ вече е отразен в кадастъра, като ще търсим средства за изграждането му.

Паралелно с това ще ремонтираме вътрешнокварталните улици и тротоарните настилки. Ще работя и за велоалеи, свързващи квартал "Прослав“ с Гребната база, както и по бул. "Свобода“ от "Копривщица“ до "Розариума“.

Има готови проекти и за реконструкцията на улица "Генерал Колев“, за която има разрешение за строеж. Предстои и ремонтът на улица "Царевец“, Ще работим и по изграждането на повдигнати пешеходни пътеки, тъй като безопасността за мен лично винаги е била на първо място. Ще търсим подкрепата и партньорството на Голяма община и съм убеден че в лицето на нашия кандидат на ГЕРБ Костадин Димитров това ще се случи.

Как според вас ще се разреши проблемът с паркирането?

Както знаете, в район "Западен“ бе изграден първият в страната общински многоетажен паркинг. Смятам, че точно това е решението на проблема, трябва да построим поне още един такъв обект, като обследваме внимателно наличните терени за евентуално строителство на втори многоетажен паркинг. Предвиждаме и изграждане на нови паркоместа там, където е възможно.

Ще запазите ли политиката на отворени врати на районното кметство?

Категорично ще продължим практиката да контактуваме постоянно с гражданите. Смятам, че нищо не може да замени директния контакт, затова ще има пълна приемственост с досегашния кмет Димитър Колев – ще запазя практиката да имам приемни часове всеки работен ден, отворени за комуникация ще останат и всички останали канали, които днешните технологии предлагат. Нещо повече – в рамките на кампанията ще обходя целия район, като целта ми е да се срещна с максимален брой хора, да чуя лично техните проблеми и препоръки, за да работя за тяхното решаване.

На местните избори кандидатите на ГЕРБ за кмет на район "Западен" Ангел Славов, за кмет на Пловдив Костадин Димитров и листата с общински съветници е под номер 7 в бюлетините.


Още по темата: общо новини по темата: 937
05.04.2024 »
01.03.2024 »
21.02.2024 »
16.01.2024 »
05.01.2024 »
23.12.2023 »
предишна страница [ 1/157 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
Алексей Навални почина
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: