ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
"Алтернатива за Пловдив" подкрепя Георги Търновалийски като кандидат за народен представител
Автор: Екип Plovdiv24.bg 18:30 / 30.03.2023Коментари (0)2116
©
Общинските съветници от "Алтернатива за Пловдив“ застават зад кандидатурата на Георги Търновалийски за народен представител в 49. Народно събрание. Това обяви председателят на групата в местния парламент Николай Радев при официалното откриване на новия им офис. 

"Ние не можем да се променим като хора, като политици и общественици. Не можем да променим и приоритетите си, за които сме работили, и които ще продължим да отстояваме. Те са обобщени в основното ни послание, с което получихме доверието на съгражданите си – Пловдив на хората“, обяви Николай Радев и очерта основните проблеми, за които ще търсят решения с колегите му. Той обяви, че скоро предстои кръгла маса с местни специалисти и експерти от национален мащаб по темата с трафика, а изводите от обсъждането ще бъдат предложени за решения в Общинския съвет, тъй като администрацията очевидно не се справя.

"Ние искаме пловдивчани да бъдат партньор в управлението на града и да са основен фактор във вземането на решения за средата, в която живеят“, изтъкна Тодор Стоилов. Според него освен тежкия трафик, така и липсата на зелени площи, детски градини и нови паркове са сериозните теми, които поставят пловдивчани. "Разрешаването им минава през т. нар. "бюджетен разчет“, който предстои да се гласува на следващата сесия“, каза той.

Добромира Тошева допълни, че "Алтернатива за Пловдив“ е за прозрачност и целево разходване на публичните средства. "Европейските проекти не трябва да пропадат, а да се изпълняват коректно, за да не ги плащат пловдивчани, чрез наложените санкции“, посочи тя.

Според Димитър Чолаков проектите се бавят, ремонтите започват без да бъдат завършени, а негативите се понасят от пловдивчани. "Алтернатива за Пловдив“ искаме да покажем, че в този град може да има по-добро управление“, категоричен е той.

"70 % от бюджета на Общината са за администрацията, стадиони и зали, докато за зелената система са отредени в пъти по-малко“, каза специалистът по екология доц. д-р Ангел Иванов.

Доц. д-р Атанас Баташки конкретизира като главен приоритет пловдивското здравеопазване: "Ние ще се борим за всяко общинско здравно заведение – то да бъде на ниво и да предоставя качествени услуги на пловдивчани“, категоричен е зам.-председателят на групата съветници.

"Благодаря за подкрепата на моите приятели от "Алтернатива за Пловдив“. Развивайки сдружението, което регистрирахме заедно, като нестопанска организация, ние се надяваме да го превърнем в политическа формация, която да участва самостоятелно или в коалиция на избори“, каза Георги Търновалийски, който е гражданска квота в листата на ПП "Български възход“, с № 15. "Всички заедно преценихме, че е важно да имаме и представителство в българския парламент, което да се случи чрез моето участие в тези избори“, допълни той. Бившият зам.-министър на финансите сподели, че заедно с групата общински съветници винаги са работели рамо до рамо, като отбор и със собствената си експертиза за благоденствието на Пловдив.

Това изразява и логото на сдружението – седем триъгълника - като седемте тепета и колкото са съветниците, основатели на "Алтернатива за Пловдив“.


Още по темата: общо новини по темата: 816
17.04.2024 »
07.04.2024 »
07.04.2024 »
28.06.2023 »
24.06.2023 »
02.06.2023 »
предишна страница [ 1/136 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Моторни спортове
Катастрофи в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: