ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Адвокат Марковски за новите обвинения към шефа на Трето РУ: Поредният юридически абсурд
Автор: Цвети Тончева 12:47 / 27.05.2021Коментари (2)5870
© Plovdiv24.bg
Като поредният юридически нонсенс и абсурд определи новото обвинение срещу шефа на Трето РУ в Пловдив неговият адвокат Димитър Марковски, предаде репортер на Plovdiv24.bg. "Всичките действия на г-н Хаджиев са били документирани в докладни записки, подкрепени от разпит на негови подчинени колеги, които са многократно разпитани от органите на разследването. Аз не мога да си обясня, при наличието на конкретно установените факти, защо се правят изводи за престъпление“, каза адвокат Марковски.

На въпрос защо началникът на Трето РУ е действал на територията на Първо РУ, където се намира Околовръстният път, Марковски отговори, че когато постъпи оперативна информация към началника на дадено полицейско управление, както е в този случай, той е длъжен да предприеме съответните действия. "Тези приказки за ограничена юрисдикция са само в американското кино. Той е длъжен да предприеме законовите си задължения и да провери тази оперативна операция дали води до изводи за престъпление. Ако беше постъпила информация към колегата му в Първо РУ, той щеше да постъпи по същия начин“, добави адвокат Димитър Марковски.

"Питайте прокурора каква е логиката на новото обвинение“, каза още защитникът. Той още веднъж повтори, че Самуил Хаджиев въобще не е нарушавал служебните си задължения в случая. "Категорично това не отговаря на действителността, той не е прикривал никакви записи от катастрофата, има си досъдебно производство, по което се извършват процесуално - следствени действия за тази катастрофа“, каза адвокат Марковски и добави, че Хаджиев не е поемал въобще никакви служебни ангажименти по разследването, тъй като няма такива функции по закон. Там си има разследващи полицаи, които извършват тези действия.

Димитър Марковски обясни още и за случая в Болярино, за който са му повдигнати обвинения. Директорът на Трето РУ Самуил Хаджиев е получил оперативна информация за съхранение на 10 тона марихуана. Получавайки я, той докладва тази информация на областния директор ст. комисар Йордан Рогачев и го взима със себе си, за да проверят заедно двамата дали наистина там има такова огромно количество наркотици.

"Тези свидетелски твърдения, че те са се върнали на мястото нямат нищо общо с действителните факти по делото“, каза още адвокат Марковски. Той поясни, че това, че свидетелката обяснява и твърди нещо друго в един от записите, приложени по делото, на базата на нейни предположения, не може да се приема, че нещата са се развили по същия начин.

Защитникът на шефа на Трето РУ в Пловдив обясни още, че Самуил Хаджиев е бил хоспитализиран в болница с тежка бъбречна криза, но не с идеята да се прави на болен. За повдигнатите нови обвинения на прокуратурата към него между мерките за неотклонение Марковски каза, че това е "притеснително, неетично и нехуманно отношение към него".

Днес Самуил Марковски се яви в залата на Апелативния съд, където обжалва марката за неотклонение.



Още по темата: общо новини по темата: 128
15.03.2024 »
12.02.2024 »
08.01.2024 »
30.12.2023 »
27.12.2023 »
26.12.2023 »
предишна страница [ 1/22 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
на 27.05.2021 г.
0
 
 
"Днес Самуил Марковски се яви в залата на Апелативния съд" - къде сте вие безпристрастни журналя? Трябваше да е Самуил Хаджиев ....
0
 
 
Накрая ще е тежко болен на домашно лечение и ще му пръдн_т на к_ра. В Булгаристан е така....!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Български национален отбор по футбол
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: