ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
72 пловдивчанки връщат парите за майчинство
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:37 / 14.04.2010Коментари (13)20232
© Plovdiv24.bg
72 жени ще трябва да връщат парите от майчинството, защото са ги взимали неправомерно. Ревизия установила, че те са ползвали паричната помощ от държавата в рамките на 240 лева месечно, а не са обгрижвали лично хлапетата. Вместо това ги пращали на детски ясли, което по закон ги лишава от правото на обезщетенията.

Средната сума, която се дължи, е около 2000-3000 лева на човек, каза шефката на Регионално управление "Социално подпомагане" в Пловдив Розалия Джинева. Това са пари, които са били платени на жените от 2008-а година насам.

Тъй като няма обобщена база-данни, се наложило ревизорите да изискват справки от детските заведения кои хлапета посещават групите, а после да ги засичат със списъците на НОИ.

За първи път се прави такава мащабна тематична проверка. Тя цели да спре злоупотребите с парите от майчинството през втората година след раждането на детето в случаите, когато майката не се е върнала на работа, а е останала да го гледа.
Повечето нарушения са засечени в Пловдив. Не може да се каже, че е масова практика, тъй като местното поделение на НОИ обслужва голям периметър, направи уговорка Розалия Джинева.

Всички "прегрешили" млади майки са уведомени с констативен протокол, вече са съставени и 32 акта. Жените имат 14 дни да възстановят сумите. Другата възможност е да погасят задължението си разсрочено.

Източник: в. "24 часа"


Още по темата: общо новини по темата: 2
21.06.2010 »
15.06.2010 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Трябва да върнат парите.Майчинството им се дава,за да си гледат децата,а не да ги дават на ясли,пък те да обикалят кафенетата и да пушат цигари.В днешно време масово майките са едни "пишман майки",които не стига ,че са улеснени във всичко/нито перат пелени,нито готвят пюрета,нито си учат децата да ходят на гърне/ами на всичкото отгоре ги мързи да си гледат отрочетата и бързат да ги връчат на ясли.Не мисля,че са очаквали обаче ,че някой ще им търси сметка със задна дата .
+1
 
 
Ами аз съм за,да връщат,като са ги взели неправомерно,всички заеха, че дадеш ли на ясла детето- спира майчинството,като бях в майчинство това беше далаверата която всеки знаеше под секрет,даваш детето на ясли и си получаваш и майчинство,май никой не е очаквал да се търсят със задна дата тези пари,.... Но НОИ не знае,че освен че има да взима неправомерно дадени на майки пари,има да дава и на майки, които все още чакат парите си за майчинство:)
0
 
 
Ами хайде и ние като циганите да крадем и лъжем. Разбира се, че ще върнат парите. Законите са за това- да се спазват. Против съм ние всички да заприличаме на циганите крадливи, миризливи и т.н.
0
 
 
ХАХАА СМЕшНА ДЪРЖАВА ГЕРГОВ И ДРУГИТЕ КАТО НЕГО РАЗГРАБИХА ДЪРЖАВАТА ТЕ МАЙКИТЕ ПОДГОНИХА САМО ОТ ИЗМАМНАТА СДЕЛКА ЗА ПАНАИРА МОЖЕ ДАСЕ ВЗЕМАТ МНОГО КРАТНО ПОВЕчЕ ПАРИ ......... КОМИСИЯТА КУшЛЕВ ДА ПОГВА КМЕТОВЕТЕ НА ПО ГОЛЕМИТЕ ГРАДОВЕ ЗА 1-МАНДАТ СТАВАТ МИЛИОНЕРИ ......... АКО С МАЙКИТЕ щЕ ЗАПYшВАМЕ ДУПКИТЕ B БюДЖЕТА ГОРКО НИ
0
 
 
За мангалите значи живота да е рай, а ние, макар и вече уж свободни, трябва да работим за боклуците и да ги издържаме като собствени деца??? Защо? Да не сме им длъжници за това, че България, особено ПЛОВДИВ Е ДРЕВЕН И ВЕЧЕН? Защо вместо да правите подмазвания на Гергов и други, като хабите от бюджета не вземете да направите нещо полезно за града?
+2
 
 
Значе ромите като крадат и ги осъждат за това могат да получават и помощи от държавата, НО ако българин работи за да си докара допълнително доходи от мизерните 240лв на месец, които държавата е благоволила някак си да отпусне, НЕ МОЖЕ! е*ати социалната политика!
0
 
 
Изедници,а да видим с такъв хъс дали ще се репчат с крадците които обраха държавата и парите на данъкоплатците.
+2
 
 
Сори , но трябва да се спазват законите . И МАЙКИТЕ И ТАТКОВЦИТЕ ДА ПРЕСТАНАТ със селските си тарикатлъци .
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Волейболен клуб Виктория Волей (Пловдив)
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: