ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Майки, получавали неправомерно майчинство, ще съдят държавата
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:33 / 15.06.2010Коментари (16)3353
© Plovdiv24.bg
Много семейства трябва да връщат десетки хиляди лева заради това, че не са уведомили НОИ, че детето им посещава детски ясли
След като стана ясно, че родители, получавали майчинство за отглеждане на дете до 2-годишна възраст неправомерно, ще трябва да връщат сумите с натрупаните лихви, майки обявиха, че ще съдят държавата.

Казусът е актуален от няколко месеца и касае повечето родители, защото коректните защитават действията на правителството и се чувстват използвани, че живеят според законите, другите пък се усещат онеправдани, тъй като поради една или друга причина не били информирани за рисковете да дадат детето си на ясли и да не се върнат на работа.

Майките искат промяна в закона, който в сегашния си вид бил неразбираем и двусмислен.


Още по темата: общо новини по темата: 2
21.06.2010 »
14.04.2010 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
отпуска е за отглеждане на дете до 2 години-като го дадете на ясли -и не започнете работа и висите по кафенетата-държавата ли е длъжна да ви извади от там- а в същото време майка която работи и детето и не може да влезе в ясли защото няма места-нали този отпуск се дава да се отглежда детето не да се виси по кафенета и козметици- стига вече с оправдания и лъжи не знаехме- не са стигнали до парите на майките а до неправомерни взети пари от бюджета
+2
 
 
Това майчинство от 2 години се дава точно за това жената да си гледа детето, а ако е решила да го даде на ясли би трябвало да започне и работа, а не да плаши със съд заради това, че се е правила на тарикатка
+3
 
 
това са повечето неграмотни родители,тъй като то си е вписано от много отдавна в закона,че майчинството се дава само когато майката си отглежда детето,при всяка промяна (ясла или започване на работа) майката е длъжна да подаде нова декларация,като и се спират майчинските.
+4
 
 
Ами вместо да си говорите глупости по пейките и парковете,вземете се поразпитайте една друга.Силно се и съмнявам,че на 100% майките са били в неведение.Да вземат НОИ да си върнат парите и за стотиците фалшиви болнични.
-1
 
 
моето също е в 25 ясла и старата директорка неме предопреди,научих от други маики
0
 
 
Защо постоянно твърдите,че директорите предупреждават?Моето дете тръгна на 1 г. и 6 мес. в 25 ясла.Никой не ми каза нищо.Смятате ли,че ако сме били предупредени щяхме да си трайкаме.Аз поне за себе си смея да твърдя,че бих спазила изискванията.Иначе е много лесно да обвиняваш.Все пак живеем в 21 век и при тези технологии е много лесно да се направи това,което пишете-всички имаме ЕГН-та и ако всичко е навързано,дори и тези,които се скатават нямат никакъв шанс пред системата.Най-лошото е ,че Бойко Борисов посегна на майките.Много лошо.Защо не се справите с наркотиците и престъпността,а се занимавате с децата?Защото никой не ме пита как да си гледам детето с кирливите 35 лв.на месец,нали? А сега-ПРЕСТЪПНИЧКА!!!
+2
 
 
Незнанието на правото не извинява. Според мен държавата трябва да осъди тези, които умишлено заблуждават и подвеждат с цел финансова облага.
+4
 
 
еми така е - директорите на ясли и детски градини много ясно им го обясняват, а те и самите майки са много добре осведомени - събират се по градинки, паркове, говорят си, споделят си, обменят информация за какви ли не неща.....и сега .......хоп - не знаехме.....айде айде аман от неприятно уж разсеяни.....пробвали се да заблудят системата и гепят някой лев повече а сега като ги хванали предприемат ход на честта - не знаехме, не сме виновни, ще съдим системата.....авантата свърши мили майки.....и аз имам деца и ви влизам в положение, трудно е знам, ама е недостойно каквото сте направили и вместо да се засрамите - ще съдите държавата за още пари - и то нашите пари, на другите дето съвестно си плащаме данъците.....няма да стане!
+3
 
 
Защо трябва аз да мисля къде трябва да се обаждам и къде не. Тези ЕГН-та за какво ги имаме? Толкова ли е трудно при записване на детето то влизайки в някаква система НОИ да получи информация за това? Толкова ли е трудно детски надбавки, еднократни помощи и всякакви такива подобни да се активират автоматично и да не е нужно да се тича по институции за документи и какво ли не. Все сме много отворени и напреднали с технологиите, а в крайна сметка се въртим в порочен кръг... Господа управници, МИСЛЕТЕ не карайте на автопилот!!!
+1
 
 
Ей че нахалство!При приемането на всяко дете в ясли,това се обяснява от директорките на майките.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Държавата прехвърли 4 имота и Небет тепе за стопанисване на общината
Детско-юношески футбол
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: