500 лв. глоба за дюнерите на Главната за замърсяване на новата настилка

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (23)
14:50 / 04.01.2013
12481
Общинският инспекторат твърдо е решил да се справи с омазването и зацапването на новата настилка на Главната улица на местата, където се продават дюнери, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Множество актове за замърсяване на новите плочки с остатъци от храна са съставили на собствениците на тези заведения през изминалата година служителите на местното ФБР, всеки от тях на стойност 500 лв., съобщи шефът на институцията Владо Илиев

"При повторно нарушение, санкцията скача", напомни той. 

Припомняме, че на 26 октомври ви информирахме, че популярният дюнер до бившите хали на Малката главна е разполагал досега многобройните си маси отпред без одобрена схема за това. Дървените маси и пейки от години пречат на свободното преминаване през мястото, освен това земята около тях беше отрупана с остатъци от храна и напитки.

"Неколкократно сме глобявали собствениците за нарушението и сме ги предупреждавали сами да махнат масите отпред, но реакция от тяхна страна нямаше", разказа Илиев. Тогава Инспектората предприема акция по прибирането им.

Около две седмици по-късно отново предоставихме снимки и видео материал от премахването и на павилионите за хот-дог и тестени закуски до Римския стадион. Това стана със заповед на кмета Иван Тотев. Оказа се, че теренът е частен, но за поставянето на павилионите няма одобрена и съгласувана с Община Пловдив схема.

Така на ориенталщината, която до преди няколко месеца цареше по Главната улица, започна да се слага край. Стартът на европеизирането на Центъра беше акцията на Общината по уеднаквяването на цветовата гама на тентите и чадърите по заведенията, влязла в сила след гласуваните изменения и допълнения на Наредбата за разполагане на преместваеми обекти

Освен това, вече действа и забраната за покриване и заграждането на зоните за разполагане на хладилни витрини, маси за открито сервиране, автомати за напитки и други с материали и конструкции, изграждащи покриви, стени и прегради, както и нарушаване целостта на настилката. Не се допуска и поставяне на прегради, заграждения, кашпи и други, освен леки прозрачни прегради с височина до 60 см. Забрани се и поставянето на подиуми, на изкуствена декоративна растителност и на бутафорни пластични елементи.


Виж коментарите (23)

Още по темата (324):
19.10.2023 Бизнесмени почерниха Пловдив, заведения на Главната и в "Капана" над
закона
11.10.2023 Заведение на Главната само осъзна грешката си
06.10.2023 Кафене загрози Главната в Пловдив. Позволи грубо погазване на Наредба
04.09.2023 Сложиха нова бариера в центъра на Пловдив
22.08.2023 Бариера ще спира безразборното влизане на коли в пешеходната част на "Отец Паисий"
13.08.2023 Пловдивчанин: Вечер е ад, шофьори си бият шамари, готови сме за
протести
Още новини от Новини от Пловдив:
Асфалтираха най-новата улица в Пловдив, строителите блокираха кол...
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).