40 дни пловдивски общинари не могли да направят копи-пейст на предложение за 280 000 евро!

Автор: Диана Бикова
Коментари (7)
14:27 / 30.05.2020
8095
40 дни общински служители са се мотаели и не са подготвили предложение за одобрение от ОбС за кандидатстване на Пловдив за отпускане на безвъзмездни почти 280 000 лева за прилагане на мерки за подобряване на атмосферния въздух. 

За скандалния факт съобщи на пресконференция вчера председателят на ВМРО Борислав Инчев, на която присъстваха зам.-председателят на ОбС Димчо Петров и общинският съветник д-р Иван Црънчев. 

На 2 април 2020 г. е получено писмо, с което се кани община Пловдив да кандидатства по програма за прилагане на иновативни мерки за смекчаване и адаптация към изменението на климата в общините в България. Предлага се безвъзмездна финансова помощ в размер на почти 280 000 евро за мерки в частта за качеството на атмосферния въздух.

Има одобрен доклад с дата 14 април. Срок за подаване на проектното предложение е 6 юни. Предложението обаче трябва да се подкрепи и от Общинския съвет, където е вкарано на 22 май. 

"Какво прави администрацията един месец и една седмица? Толкова ли време й трябваше, за да препише писмото, с което ни канят, да направи копи-пейст на доклада, за да го внесе като официално предложение в ОбС?" - попита днес Борислав Инчев

Междувременно обаче е обявен нов срок за кандидатстване - 11 юни. На същата дата обаче ще се проведе първата възможна сесия, след като отпадна заседанието от 22 май. "Общинският съвет ще разгледа едно предложение, което, ако го приемем, то няма да е влезнало в сила, а община Пловдив до 11 юни трябва да внесе пълното проектно предложение" - обясни Инчев. 

От ВМРО отправиха сериозно официално публично предупреждение към администрацията на община Пловдив, кмета, ресорния зам.-кмет и на всички, които готвят подобен тип предложения, да си вършат работата и да не се опитват да се измъкнат или изняват с ОбС или с определени групи. 

"Ще дадем подкрепата си, защото съзнаваме, че е много по-добре да получим близо 600 000 лева, отколкото да изтървем получаването на такива средства. Но това също ще бъде последна наша подкрепа за администрацията" - обяви той. 

Инчев каза още: 

"Всички ние сега ще тръпнем дали това предложение ще бъде прието. Община Пловдив тук не е водещ бенефициент. Ако някой си мисли, че ще ни чакат нас, защото сме най-красивите, най-умните или защото сме от Пловдив, да знаете, че европейските институции, управляващите органи и донорските програми не работят така! Те искат бързина, и в духа на предишните избори ще кажа: работа, работа, работа, която ние не виждаме, а може би виждаме седене по кафенетата. 

Последно предупреждение и в тази насока. Оттам нататък забравете подкрепа от ВМРО. Работете за Пловдив и за пловдивчани, а не само да решаваме проблеми на този или онзи.".


Виж коментарите (7)

Още по темата (376):
11.04.2024 Беззаконие и безнаказаност! Отровният пожар в Пловдив е бил нарочно
запален
11.04.2024 Гъст черен дим над част от Пловдив!
17.03.2024 Откриват телефонна линия за гражданите, които искат подмяна на старите печки с климатици
03.03.2024 Видео от Пловдив: Сами се тровим, факт!
18.02.2024 Търси се фирма, която да почисти Пловдив от 4250 стари печки на дърва и
въглища
17.01.2024 Пловдив взима мерки за качеството на атмосферния въздух
Още новини от Новини от Пловдив:
Снимка показва как е изглеждала Главната на Пловдив, когато по не...
Даваме 78 000 лева за близо 100 химически тоалетни в Пловдив
Асфалтираха най-новата улица в Пловдив, строителите блокираха кол...
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).