39.05% ще гласуват за Славчо Атанасов, Кошински с шансове за кмет в Марица

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:34 / 16.09.2007
4889
Според оповестена на специална пресконференция в София изследване на социологическа агенция "Барометър" до 11септември нагласата за подкрепа на кандидата за кмет на коалиция ГЕРБ-ВМРО -Българско национално движение в Пловдив е 39.05%.

Славчо Атанасов е безспорен фаворит срещу 8.47% за Захари Георгиев и 5.99 %за Николай Караиванов.

Изследването е проведено в периода 8-11 септември 2007 г. в десет общини за регистриране на настроенията на избирателите във връзка с предстоящите избори за местни органи на властта.

Беше изследван рейтинга и подкрепата на досега обявените кандидати за кметове на следните населени места - София, Пловдив, Варна, Русе, Велико Търново, Димитровград, Марица, Банско, Костенец и Приморско.

В допитването е регистрирана подкрепа от 6.61% за Георги Гергов, но след оттеглянето му от кметската надпревара най-вероятно подкрепата за него ще бъде разпределена пропорционално между другите кандидати и не би повлияло на политическата картина в общината -смятат социолозите.
След отказа на досегашния кмет Иван Чомаков да се кандидатира отново, кандидатът на ВМРО и ГЕРБ Славчо Атанасов няма достатъчно силен опонент в битката за кметския стол в Пловдив и има шанса да спечели изборите още на първи тур.

Компроматната кампания срещу Атанасов не се е отразила на доверието в него, дори напротив - изследването показва, че той затвърждава своята електорална подкрепа.

По традиция БСП не се радва на голяма избирателна подкрепа в града под тепетата, което се вижда и от резултата на нейния кандидат за кмет Захари Георгиев.

Синият кандидат Николай Караиванов събира близо 6 процента, което не му дава шанс да се класира в първата тройка, а кандидатът на Атака Тодор Христев събира едва
1,03 %.

38.02% са заявили, че не биха гласували ,а 041% , че биха подкрепили друг кандидат.

Интересно е проучването н пловдивската община Марица, където кандидатът на коалицията ГЕРБ-ВМРО - Българско национално движение Радослав Кошински още преди официалната му подкрепа е едва на 4 пункта след Запрян Дачев, който води със 17.48% Кошински е с 13.29%, а Пламен Петков с 8.39.

44.06% от гласоподавателите на общината са заявили, че няма да гласуват.

Така в община Марица, Пловдивска област спорът за кметското място ще се води между Запрян Дачев от БСП, който е вече два мандата кмет и Радослав Кошински, кандидат на ГЕРБ -ВМРО, който се явява представител на младите и професионално успели хора, мениджър. Общинският съветник Пламен Петков - кандидат на СДС за кмет, няма шанс да достигне балотаж. Големият брой не дали отговор и посочили, че ще гласуват за друг кандидат се обяснява с това, че все още не са известни всички кандидати в община Марица, които ще се явят на тези избори.


Виж коментарите (0)

Още по темата (518):
24.01.2009 Юруков: Бареков ми предложи медиен комфорт срещу издигането на олигарх за кмет на Пловдив
31.12.2007 Няма да има досъдебно производство за купуване на гласове в Пловдив
10.12.2007 Захари Георгиев обвини за провала предизборния си щаб
12.11.2007 Йордан Бакалов: 40 са съветниците на СДС в областта
09.11.2007 Отложиха делото на партия "Ред, законност и справедливост"
09.11.2007 34 станаха жалбите срещу изборните резултати
Още новини от Новини от Пловдив:
Не е "Столипиново", Центърът на Пловдив е, а от ОП "Чистота" подм...
Обрат! Обезщетение от 5 200 евро за Ральо Ралев!
Прокуратурата: Няма установено наличие на алкохол в кръвта на Кри...
Приятел на Кристиан: Трябваше ли по този начин да си научиш урока...
Затворът в Пловдив стана като хотел - бани, кухни, трапезарии
Интересни рокади в пловдивската прокуратура


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).