305 пловдивчани пожелаха да узнаят своя ХИВ-статус

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
18:03 / 30.11.2007
1225
Бърз тест за ХИВ си направиха 964 души в мобилните медицински кабинети, които посетиха университети и популярни сред младите хора места в Бургас, Варна, Видин, Пловдив, Хасково и София в рамките на Националната информационна АНТИСПИН кампания „Бъди в час!". Това съобщиха от Програма "Превенция и контрол на ХИВ/СПИН".

Най-голям е бил броят на младите хора, пожелали да узнаят своя ХИВ-статус в Пловдив - 305 души. След това се нареждат Бургас със 184 души, София - 164 души, Варна - 146 души, Хасково - 136 и Видин - 29. Екипите в мобилните медицински кабинети са раздали хиляди презервативи и информационни материали сред студентите във висшите учебни заведения.
Инициативата за анонимно и безплатно консултиране и изследване за ХИВ с мобилни кабинети се реализира от местните координационни офиси по СПИН, неправителствените организации, работещи по Програма „Превенция и контрол на ХИВ/СПИН" и РИОКОЗ със съдействието на общинската администрация и ръководството на висшите учебни заведения.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Един от най-великите изпълнители за всички времена е на почивка в...
Днес деца от цялата страна се събират в Стария град
В Пловдив започва пръскане срещу хапещи насекоми
Млад мъж на 21 години потроши магазин в Пловдив
Догодина пътуваме до морето с частни влакове на пловдивска компан...
Силен дъжд над Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).