25 осветителни стълба на пътя Пловдив-Асеновград извън строя заради катастрофи

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (6)
11:09 / 15.01.2024
5296
Народният представители от “Възраждане" Димитър Гюрев зададе въпрос на министъра на регионалното развитие и благоустройството,относно път II-86 Пловдив - Асеновград, който беше ремонтиран и разширен през 2019 година, като по цялата дължина на трасето бяха поставени осветителни тела, за да се улесни придвижването по него и да се намали риска от произшествия. Само че от самото му поставяне това осветление не функционира оптимално. В най-добрите случаи  работи в определени сектори, което е крайно недостатъчно. 

Вследствие на ремонта по дългото 10 км трасе бяха изградени четири кръстовища с кръгово движение. Това са точки, които са с повишен риск от ПТП, особено в зимните периоди, в какъвто навлизаме сега, когато светлата част от денонощието е доста кратка. Но, дори и в районите около тях, осветлението почти никога не функционира. 

В тази връзка, народният представители от “Възраждане" зададе следните въпроси: Каква е причината, въпреки изграденото осветление, по цялата дължина на пътя, то да не се включва? Кога ще започне да функционира пълноценно? 

Министърът на регионалното развитие отговори, че е извършил проучване във връзка с неработещото осветление и констатациите на народните представители от “Възраждане" са напълно коректни, като причините са две - едната - техническа, а другата - административно-правна и тя се състои в това, че за съответния обект все още няма разрешение за ползване.

Причината за това са спорове, свързани с отчуждителни процедури, касаещи части от поземлени имоти в землището на квартал “Горни воден". Като друг проблем, водещ до неработещото осветление, са пътнотранспортни произшествия - 25 стълба са извън експлоатация, а системата е изградена на принципа на последователната свързаност и това рефлектира върху функционирането на 65% от системата.

Министърът допълни, че това е установено след въпроса на народните представители от “Възраждане" и е разпоредил незабавно да бъде изготвено задание за авариен ремонт и да бъде възстановено нормалното състояние и функция на тези 25 стълба, което ще доведе до възстановяване на осветлението по трасето.

Виж коментарите (6)

Още по темата (409):
07.05.2024 Адско задръстване на Околовръстното на Пловдив, шофьорите изнервени до краен предел
23.04.2024 Дано! Югоизточният обход на Пловдив трябва да започне наесен!
23.04.2024 Областният управител оптимист за два от най-важните проекти на Пловдив
18.04.2024 Актуализират проекта за Югоизточния обход на Пловдив
21.03.2024 Заместник-министър: Години наред нищо не е правено по проекта за Югоизточния обход на Пловдив
21.03.2024 Кметът оптимист за Югоизточния обход на Пловдив
Още новини от Новини от Пловдив:
Фолклорно събитие ще разтърси Прослав
Известна рожденичка имаме и днес
Ако видите този мъж, веднага се обадете на полицията в Пловдив
Гладиаторска среща на емблематично място в Пловдив
Заместник-министър в Пловдив: 33 млрд. лева европейски пари е опо...
В Пловдив прекъснаха преводача на Митрофанова, речта звуча само н...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).