ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
10 детски градини пред риск от затваряне, Гогова пред уволнение
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:41 / 02.09.2010Коментари (10)4894
© Plovdiv24.bg
На бойни окопи приличат дворовете на 10 градини - по 2 в 5 от пловдивските райони. Има опасност да останат затворени, биха тревога районните кметове Райна Петрова, Ина Филипова, Здравко Димитров и Петър Петров на съвместна пресконференция, предаде рeпортер на Plovdiv24.bg

За "Светла" и "Росица" в "Западен" Димитров вдигна шум още вчера. В "Северен" проблемът е с "Марица" и "Зора", а в "Централен" - с "Радост" и "Зора". Същото е положението с по две детски заведения в "Южен" и "Тракия". Всички до една - спечелени в конкурс за реконструкция от пазарджишката фирма "Термикс".

Това са от онези 12, за които по проект бяха спечелени 660 хиляди евро по европейска програма. Много пресконференции с дълги обяснения как в тези дворове ще има замъци, кончета и какви ли не други най-модерни игрушки и катерушки на суперевропейско ниво. 

"Ей сега пак видях двамата работници да се подпират на лопатите", възмути се Ина Филипова. "Как може тоя, дето е правил конкурса, да избере най-ниската оферта?" - поредно обвинение в липса на елементарен бизнес нюх стовари Здравко Димитров към градските управници. Кметовете недоумяват как е възможно спечелилата фирма да изпрати само по двама работници, а не 15 например, за да си свърши работата навреме - до 31 август, както е по договор. Единствено в "Източен", където конкурсът бил спечелен от друга фирма, дворовете били вече готови. "Не само строителите, и други хора има за бой. Не е луд, който яде зелника, а който му го дава. Пловдив не е опитно поле за управление, да ходят да се учат другаде", продължи Димитров с комплиментите към общината.

"Всички от деветчленната комисия на конкурса бяхме убедени, че това са най-добрите оферти. Проблемите дойдоха после. Макар че другата фирма - "Чинар", си свърши работата навреме, и с нея имахме проблеми, няколко пъти съм ги викал на сериозни разговори", обясни главният секретар на общината Борислав Инчев, който е бил председател на комисията, избрала фирмите-изпълнители сред над 15-те кандидати. От "Термикс" говорели сега, че щели да приключат до края на октомври.

"Октомври ли?!...Утре в 10 часа викам управителите на пазарджишката фирма при мен. Ще късам глави, ще прекратявам договори, ще съдя за неустойки", отново потвърди лютата си закана от сутринта пред журналисти Славчо Атанасов. До 15 септември - ако ще и през нощта да работят, строителите трябвало да предадат обектите. 

"Веднъж завинаги поставям точката на най-ниската цена като първи критерий и я пращам на опашката", стигна до крайни решения в яда си и заместник-кметът Александър Долев.

Дори договорът да бъде прекратен, децата ще могат нормално да посещават градините. Заместник-кметът Петя Гогова е длъжна да направи организацията. А иначе - тежко и горко й за големия гаф  - инспектирала само двете готови градини и изпуснала проблема с другите. "Последно предупреждение за нея, при следващото провинение - изгонване, макар да е мое доверено лице още от началото на административната ми кариера", заплаши кметът.   



(C) ПОТВ


Още по темата: общо новини по темата: 54
11.11.2014 »
20.08.2013 »
25.07.2012 »
01.12.2011 »
28.06.2011 »
27.01.2011 »
предишна страница [ 1/9 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
660 000 евро трябва да оправят всички градини в Пловдив не само 12!Усвояват парите и то бавно.....
+1
 
 
Е това вече е добра новина! Ще изпия кило ракия от радост по тоя повод! Най-сетне Гогова ще си замине!
+1
 
 
Пазарджик и бизнес?!?! Там вирее само проституция, наркотици и корупция...не се учудвам и от действията на фирма Термикс...тя от самото начало си го е планувала....ЧЕСТИТО на децата ни....
+2
 
 
Какво грее родителите това че щели да изгонят Гогова ,а децата им къде ще седят ако се стигне до това поредно безумие.
+3
 
 
Тея луди ли са???? На тоя глад на Детски градини и да затварят даже :( ужас.
+1
 
 
Незнам пловдив4ани как ще изтърпим още една година,управлението на коалицивта ВМРО-БКП!!!!Гласувах за Слав4о,заради ПП ГЕРБ!Но явно,4е и той и неговата партия излъгаха нагло и безо4ливо народа!Гогова вън,какво 4ака още,тя до сега сама трябваше да си е подала оставката!!!!
+3
 
 
Те хората са казали: След дъжд - качулка.. та същата работа и сега.. резил и срамота
+2
 
 
Малко късно се е сетил да я маха - трябваше още преди година.
+5
 
 
Най-накрая Гогова ще ни освободи от присъствието си. Славчо отдавна трябваше да я махнеш не да чакаш още издънки, всичко се трупа на твоя гръб.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Природни стихии
Преброяване на населението 2021 година
Кауза Колежа
Проектът Модър - Царевец
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: