Вижте как полицията бие с пръчки по улиците нарушилите изолацията в Индия

Автор: Георги Кирилов
Коментари (11)
20:57 / 26.03.2020
21629
Строги мерки за карантина и социална изолация в Индия, след като вчера страната сложи под тотална блокада населението си от 1 милиард и 300 милиона души. 

Полицаи с пръчки бяха изпратени по улиците на Индия, за да дисциплинират и приберат по домовете им хората, които нарушават стриктните правила, обявени от премиера Моди в опит да бъде спряно разпространението на коронавируса. 

“Искам да останете там, където сте в страната. В контекста на ситуацията, блокадата се налага за 21 дни, което означава, че следващите 21 дни са решаващи за нас", каза Моди.

Полицията в цялата страна започна да барикадира пътища и да спира превозните средства, за да ограничи движението на хората, с изключение на онези, които осигуряват жизненонеобходими услуги на гражданите.

"Всички магазини, търговски комплекси, фабрики, работилници, офиси, пазари, храмове ще бъдат затворени, а междуградските автобуси и метрото ще бъдат спрени. Строителните дейности също ще бъдат прекратени за този период“, добави Моди.

Полицията в Мумбай разчита и на физически упражнения, които нарушителите на стриктната карантина са принудени да правят директно там, където бъдат заловени - дори и на улицата. Лицеви опори, коремни преси и клекове са само малка част от наказанията, които хората, позволили си да излязат без причина, трябва да направят под зоркия поглед на служителите на реда. Някои се опитали да се измъкнат, като обяснили, че са излезли за да купят храна, но това не трогва полицията.

"В момента има около 600 случая, които са потвърдени от индийското правителство. Има 10 смъртни случая. А минути след като премиерът обяви блокадата, хората се втурнаха панически да се запасяват“, заяви журналистката Ведика Суд.

Вчера 1 милиард и 300 милиона граждани на Индия бяха поставени под пълна блокада, след като се оказа, че вирусът се е разпространил, освен в Делхи и Мумбай, и в много малки градчета на втората по население държава в света.


Виж коментарите (11)

Още по темата (17024):
09.04.2024 Лекар: Ако една майка откаже имунизация – това значи 4000 деца с възможност да се разболеят от коклюш
09.04.2024 Доц. Атанас Мангъров: Ваксините, които са в Националния имунизационен календар, да бъдат правени
08.04.2024 Проф. Ива Христова разясни за коклюша и стремглавото му разпространение
08.04.2024 Съдът оправда Костадин Костадинов
08.04.2024 Д-р Бацелова: Първите симптоми са като при лека настинка! Никакво
самолечение!
08.04.2024 Костадин Костадинов се изправя пред съда заради COVID-19
Още новини от Международни новини:
Крути мерки за нарушаване на правилата за шофиране в Гърция, може...
Известна крепост е застрашена от рухване
Американското разузнаване смята, че Путин не е наредил Навални да...
Тази вечер е регистрирано поредното силно земетресение
Мнение на експерт: Успехите на Русия се дължат на забавянето на а...
Земетресение събуди Южна Гърция


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).