ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Студентка: Писна ми да ме тормозят в мизерни общежития!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:04 / 29.01.2013Коментари (17)7352
© Plovdiv24.bg
Снимка: Архив
Бивши и настоящи студенти от
ПУ "Паисий Хилендарски":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Недоволство срещу липсата на ток в общежитие "Димитър Благоев" изрази чрез Plovdiv24.bg студентка на Пловдивския университет "Паисий Хилендарски". Публикуваме мнението на младата дама без никаква редакторска намеса:

Не му ли писна на това ПУ да си измъчва студентите като боклуци от C класа? С триста зора приемат студенти в мизерни общежития. Ту им спират парното, ту нещо друго, а сега от събота насам няма ток в някои стаи в общежитие "Димитър Благоев". Гръмнал е някакъв бушон и няма кой да го оправи, няма къде да си зареждам телефона, лаптопа. В тъмното, докато се разкарвам из стаята, вече целунах пода няколко пъти, не съм си купила свещ, защото имах надеждата, че ще имаме ток. 

Ама как ще палим свещ, като можем да подпалим общежитието? Имам още много неща за писане, ама ми пада батерията. Може би е по-добре да светя на някого до сутринта, отколкото утре на изпита да се обяснявам, нямахме ток...

200 деца да имам, нито едно няма да го пратя да учи в ПУ то! Вече съм четвърта година, но само аз знам как съм стигнала дотук. С уважение: един студент, който вече няма сили да си бори!


Проверка на Plovdiv24.bg установи, че общежитието се стопанисва от "Студентски столове и общежития" ЕАД, в чиито правомощия е решаването на подобен род проблеми. Оттам уточниха за нашия сайт, че проблемът към днешна дата вече е решен, но не дадоха обяснение защо е било нужно толкова време, за да се отстрани подобна авария.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Тази, която се оплаква явно е изпусната лигла. Някога завърших "Българска филология и етнология" като една специалност и нямахме право на общежитие. Тя защо не ни пита как са ни издържали родителите ни на свободен наем?! Ние и "Английска филология и етнология" си бяхме дискриминирани. Не са толкова зле общежитията. Ходила съм в 2 - 3 при колежки. Като не й харесва да излезе като нас на квартира. А това, че не й се чете е отделен въпрос :):):):) Поне да не се излага с тъпи оправдания. Аз с часове съм чела в библиотека "Иван Вазов", но тази цвилещата явно не е чувала за нея. И аз исках удобства и да чета на една кълка, ама не стана. Четях на топ;о в библиотеката. Да не казвам, че нямах нито мобилен телефон като студентка нито нищо. Компютър си купих 2006 година, а съм на 36 години. А да сметне келешката дали има ценностна система. Явно лаптопа и телефона са й по-важни. А колко деца нямат лаптопи? Въшла!
+2
 
 
Уважаеми съграждани (визирам първите трима коментирали), много повърхностно сте обърнали внимание само на доводите на момичето. Да, може и свещ да запали. Да, но може да й се налага да си довърши проекта или курсовата работа или каквото и да е. Вие (както повечето наши съграждани) като сте толкова търпеливи нека ви спрът тока, водата... Да, имало е лоши времена - търпяли сте. ЗАЩО СЕГА ДА СЕ ТЪРПИ?! Заради това търпение (...овчедушие) съседите Гърци, се присмиваха и казваха "Протестирайте по-тихо за да не събудите българите." Заради това търпение сме свидетели на много безумици които ни ущетяват! Колкото повече хора преглъщат нередностите създадени поради висшата управленческа глупост, толкова по-лошо! Колкото повече хора изразяват недоволството си по някакъв публичен начин толкова по-добре! Дано новото поколение не е толкова търпеливо като предишните! И дано има ПОНЕ ЕДНО нещо за което да се обединим ... явно всички си харесваме сметките за ТОК след като на протеста лятото бяхме 100тина човека...
Veni, vidi, vici--Botev forever. Не е нужно да работиш в аптека, за да бъдеш заобиколен от капути!
на 29.01.2013 г.
+4
 
 
То едни студенти ,какви студенти имаше едно време !!
0
 
 
Нека онези от управата да не лъжат! Студентите от Димитър Благоев имат ток - 4 часа след публикуването на тази обява!
0
 
 
А какво да кажем за корупцията вьв вузовете по специално в стоматологи4ния Пловдив
-2
 
 
Я иди пиленце при батко, ще те приюти сладко, сладко!
-1
 
 
ПУ не разполага с общежития, а и те не са задължителни, на който не му харесва да излезе на свободен наем. В България повечето от студентите си мислят, че всички им са длъжни. Ако си учила цяла година един ден няма да провали изпита.
+4
 
 
Боже! Определено най-важното нещо е да си заредиш телефона! Мъж ти трябва, за да не целуваш пода в тъмното. А що се отнася до свещите, може би не знаете, че се произвежда такъв артикул. Като бях студент, имаше режим и на водата и на тока. Не мрънкахме, оцеляхме. А, и свещи имахме, разбира се. :-)
+12
 
 
То цялата държава е един голям цирк, какво остава за общежитията и образованието...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Международни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Моторни спортове
Катастрофи в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: