ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
САЩ заявиха, че таванът на цената на руския петрол няма да бъде насочен и към ОПЕК
Автор: Екип Plovdiv24.bg 18:35 / 19.10.2022Коментари (0)1279
©
Новите стъпки на страните от Г-7 за ограничаване на продажбите на руски петрол на наложена ниска цена няма да бъдат приложени спрямо производителите от ОПЕК, чиито планове за намаляване на добива предизвикаха раздразнението на страните потребителки, заяви пред Reuters служител на Министерството на финансите на САЩ.

Вашингтон е съобщил това на представителите на Организацията на страните износителки на петрол (ОПЕК), за да ги увери в ограниченията на плановете си, добави служителят.

Коментарите биха могли да допринесат за облекчаване на спора между САЩ и Саудитска Арабия, най-големия износител на петрол и фактически лидер на ОПЕК, заради това, което Вашингтон смята за сътрудничество с Русия за лишаване на пазарите от доставки в момент, когато се очертава глобална рецесия.

Напрежението между страните потребителки, като САЩ, и производителите на петрол по отношение на политиката за добив се засили, като източници на Reuters заявиха, че гневът на ОПЕК относно плана за ограничаване на цените е сред причините за решението за намаляване на добива.

Миналата седмица ОПЕК+, който обединява блока на производителите със съюзници, включително Русия, обяви, че ще намали производството с 2 млн. барела на ден, за да балансира пазарите и да потисне нестабилността.

Саудитска Арабия заяви, че реалното намаление вероятно ще бъде с около 1 млн. барела дневно, тъй като няколко членове на ОПЕК изпитват затруднения да изпълнят съществуващите си производствени цели.

Белият дом посочи, че анализът на Съединените щати показва, че съкращението е можело да се изчака до следващата среща на ОПЕК, след междинните избори в САЩ през ноември.

Миналата седмица Съединените щати заявиха, че намалението в добива ще увеличи приходите на Русия и предположиха, че то е било замислено по политически причини от Саудитска Арабия, която в неделя отрече да подкрепя Москва в нейната инвазия в Украйна.

Ограничението на цените, предвидено за 5 декември, е предназначено специално за справяне с инвазията на Русия в Украйна и няма да бъде пренесено върху други производители, добави служителят, тъй като техните действия за ограничаване на добива водят до повишаване на цените.

Новите санкции също така не са сигнал за началото на картел на купувачите, който да противодейства на въздействието на политиките на ОПЕК върху петролния пазар, каза още служителят.

Базираната в Париж група на Международната агенция по енергетика, в която членуват държави-потребители, заяви миналата седмица, че съкращаването на добива от страна на ОПЕК+ е довело до повишаване на цените и може да тласне световната икономика към рецесия.

Служителят на Министерството на финансите на САЩ обаче смята, че въздействието на съкращението върху цените е слабо, като казва, че за да се предизвика рецесия, може да е необходим ценови скок от 30-40 долара или съкращаване на добива 10 пъти по-голямо от действителното съкращаване на добива на ОПЕК+ с около 900 000 барела дневно.

Г-7 желае да лиши Москва от военни приходи, но се стреми да избегне глобален шок в доставките, който би могъл да повиши цените и да засегне собствените им граждани, тъй като страховете от глобална рецесия се задълбочават.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Международни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Облагородяват Градската градина
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: