ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
САЩ разкритикуваха България заради ромите
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:57 / 14.04.2016Коментари (9)2634
©
Маргинализацията на ромското малцинство и обществената нетърпимост към него продължава да бъде основният проблем в областта на човешките права в България.

Това се посочва в частта за България в ежегодния доклад на Държавния департамент на САЩ за състоянието на човешките права по света.

Продължаващото влошаване на медийната среда и нарастването на корпоративната и политическа зависимост на средствата за масова информация също са проблематични.

Корупцията продължи да пречи на способностите на правителството и да подкопава доверието на обществото и на бизнеса в съдебната система и други правителствени институции, се отбелязва в доклада.

Сред другите проблеми в областта на правата на човека е отношението към бежанците и в частност убийството на афганистански имигрант от български граничен полицай близо до границата с Турция на 15 октомври.

Също така лошите условия в затворите и местата за задържане, полицейското насилие и дългите забавяния в работата на съдебната система.

Има съобщения за религиозна дискриминация и тормоз в България, пише в доклада американското външно министерство. Като пример са дадени антимюсюлмански демонстрации.

Докладът отчита още слабости в процеса на интеграция на бежанците в България и политиките в тази област, изборни измами, насилие на полова основа и дискриминация срещу жените, насилие срещу деца, увеличаване на проявите на антисемитизъм в интернет, трафик на хора, дискриминация срещу хората с увреждания, етническите малцинства и хората с нетрадиционна сексуална ориентация и тези, заразени с вируса на СПИН.

Има освен това има данни за детски труд и дискриминация срещу представители на малцинствата при наемането на работа, посочва Държавният департамент на САЩ.

В доклада се посочва, че българското правителство е предприело стъпки за преследване и наказване на служители на силите за сигурност и други ведомства, които са извършили злоупотреби. Тези действия обаче са недостатъчни и безнаказаността е проблем, се подчертава в документа.

Очаквано докладът е особено критичен към Русия и Китай, където правозащитните организации са под все по-голям натиск, както и към Иран и Северна Корея, където хора биват измъчвани и убивани извън каквато и да било правна рамка.

"Репресиите, до които прибягват Москва и Пекин, изпращат лош сигнал в чужбина", коментира помощник-държавният секретар на САЩ за демокрацията и човешките права Том Малиновски. 

Той спомена инициативата на руските власти да ликвидират свободата на сдружаване и тяхната практика да смятат правозащитниците за предатели.

Докладът обвинява руските власти в тормоз над татарското малцинство и проукраинските активисти в Крим - украински полуостров, анексиран от Русия преди две години.

Има сериозни критики и към Турция за арестите на журналисти, безконтролното прилагане на закона, забраняващ да бъде обиждан държавният глава Реджеп Ердоган и прекомерната употреба на сила срещу кюрдското малцинство, включително "произволни и незаконни убийства".

Държавният секретар на САЩ Джон Кери отбеляза, че атаките срещу демократичните ценности в глобален мащаб свидетелстват за световна криза на управлението.



Източник: БТА







Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 14.04.2016 г.
0
 
 
когато махнат визите за сащ. тогава ще ги стигнем американците. да им е честито с ромите.
+2
 
 
Да си оправят афроамериканците и испаноговорещите и след това да ни се бъркат. Един приятел се върна от Ню Йорк и каза, че не е хич хубаво да се движиш пеш. Другото интересно, което научих. Много от малките заведения нямат тоалетна (?!), всички в квартала около жилището ми имат. Без коментар
+5
 
 
Преди да критикуват нас, нека първо си спомнят как са постъпили в близкото минало с коренното население на Северна америка. Да вземем и ние да направим няколко резервата, да тикнем циганите в тях и нещата ще изглеждат по друг начин...
Накъдето и да отива тълпата – бягайте в обратната посока. Тя винаги греши.
на 14.04.2016 г.
+5
 
 
Тия като са такива демократи и правозащитници и толерасти що не си внесат малко мангали, малко татари, няколко кораба с араби, сирийци, малийци, сомалийци и всякаква такава сган? Също така да си погледнат и отношението към неграта и латиносите в тяхната скъпоценна Америка
Aнонимен
на 14.04.2016 г.
+3
 
 
Америка...страна на мечтите...На неограничените възможности.Те това се казва заблуждаваща реклама.Ми като са толкова свободни,я да обяснят на нас,непросветените защо от 300млн.,популация,половината са в затвори те,а от тях голяма част са в затвори със строг режим.И все чернокожи,или в по - добрият случай някакви братства на неонацисти.Защо мълчат като мушнати гайди за изстъпленията на белите полицаи спрямо чернокожи. Я да обяснят при такава загриженост за човешките права,защо негласно подкрепят чисто расистката организация Ку Клус Клан,в която членуват конгресмени,сенатори,висши политици,полицаи.Защо продават оръжие под път и над път.Има толкова много за изброяване...Само,че,по - лесно е да гледаш сламката в окото на другият,а не гредата в собственото си око. Колко удобно,нали.
+4
 
 
Нека да си оправят собствената държава и да не раздават акъл наляво и надясно. Толкова поразии направиха по света тези наглеци. Да не говорим за последната им "добрина" за Европа - милионите мигранти.
+5
 
 
Абе тези американски "радетели" за правата на ромите и бежанците защо не си ги вземат у тях.то много лесно да критикуваш от другата страна на океана.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Международни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Великден 2024 г.
Хороскоп за деня
Спартак (Пд) в Трета лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: