ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Пробив в науката: Ресторанти ще предлагат месо от лаборатории | ||||||
| ||||||
Месото се получава от малка проба от клетки, събрани от истински животни, които се захранват с хранителни вещества, отглеждани в огромни стоманени съдове - биореактори. За извличането на клетките не е необходимо животното да се убива. До момента само Сингапур е одобрила лабораторно отгледаното месо за продажба на дребно. Някои известни готвачи, като аржентинецът Франсис Малман и испанецът Хосе Андрес, вече са се регистрирали и планират да предлагат месото в своите заведения от висок клас. Съоръжението на компанията производител UPSIDE в Калифорния има капацитет да произвежда 181 тона култивирано месо годишно, предава NOVA. |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Покажи:ВсичкиМоите | На приятели |
на 25.01.2023 г.
0
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Международни новини:
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Lidl отваря първия си магазин за нехранителни стоки
10:37 / 23.04.2024
Обмисля се нещо ново за пенсиите у нас
17:30 / 22.04.2024
Отлагат строежа на новия огромен мол на Сточна гара
13:07 / 23.04.2024
Връхлита ни мощна магнитна буря
15:35 / 23.04.2024
Актуални теми
Абонамент
Анкета