ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Предупредиха англичаните за финансова "касапница" за домакинствата и бизнеса
Автор: Екип Plovdiv24.bg 19:02 / 17.10.2022Коментари (0)1774
©
Тревогите на изпадналите в затруднение британски търговци на дребно и хотелиери се засилват поради опасенията, че действията на новия финансов министър Джереми Хънт за ограничаване на мащабния план за енергийни субсидии и за отмяна на планираните данъчни намаления ще намалят още повече търсенето, отбелязва Reuters.

Двугодишната схема за енергийно подпомагане на домакинствата и предприятията, която се очаква да струва повече от 100 млрд. паунда, ще приключи през април и ще бъде заменена с по-целенасочена схема, която "ще струва на данъкоплатците значително по-малко от планираното", заяви Хънт.

Този ход, решението да се отмени планираното от април 2023 г. намаляване на данъка върху доходите и очакванията за по-нататъшно повишаване на лихвените проценти засилиха опасенията за потребителското търсене във Великобритания, където нивата на доверие вече са рекордно ниски.

"Ако цените на енергията се задържат близо до сегашните си стойности, очакваме от пролетта на следващата година да настъпи "касапница" за финансите на домакинствата и бизнеса", заяви анализаторът на Shore Capital Клайв Блек.

Организацията UKHospitality, която представлява над 730 компании, управляващи около 85 000 заведения, заяви, че енергийната криза е опустошила сектора на хотелиерството и ресторантьорството.

"От съществено значение е правителството да продължи да работи в тясно сътрудничество със сектора чрез енергийно подпомагане след април 2023 г.", заяви главният изпълнителен директор Кейт Никълс.

Тя отново призова за спешна реформа на британската система за бизнес лихви, която "не отговаря на предназначението си".

Майкъл Кил, главен изпълнителен директор на Асоциацията на нощните индустрии, заяви, че изявлението на Хънт е "критично компрометирало хиляди предприятия и работници в нашия сектор".

Той заяви, че неговата индустрия сега е "изправена пред една от най-тежките зими в историята".

Британската асоциация на производителите на бира и собственици на пъбове разкритикува отмяната на Хънт на замразяването на акцизите върху алкохола като "огромен удар".

"Това щеше да доведе до икономия от 300 млн. паунда, когато отчаяно се нуждаем от всяко облекчение, което можем да получим", заяви тя в Twitter.

Хънт беше критикуван и за това, че е отменил решението на своя предшественик на поста за връщане на освобождаването от ДДС при пазаруване за чуждестранните посетители.

Пол Барнс, главен изпълнителен директор на Асоциацията на международната търговия на дребно, нарече това "удар с чук" по туризма в Обединеното кралство и британските търговски улици.

"Този недалновиден ход се основава на неточни и непълни прогнози и рискува да затормози завръщането на чуждестранните посетители, които са жизненоважен двигател на икономическия растеж в Обединеното кралство", каза той.

Британският консорциум за търговия на дребно също заяви, че е разочарован от този ход.

"Това решение оставя Обединеното кралство като една от малкото европейски страни, които не предоставят схема за безмитно пазаруване с цел насърчаване на туризма", заяви Том Айрънсайд, директор в консорциума по въпросите на бизнеса и регулирането.

Асоциацията на британските производители заяви, че бизнесът все още е в шок от политическите и пазарните сътресения през изминалия месец, като предстои дълъг път на възстановяване, за да се възстанови политическото и икономическото доверие в страната.

"Ако правителството наистина има сериозни намерения да стимулира растежа на национално и регионално равнище, предвид мащаба на икономическите предизвикателства, пред които сме изправени, е по-важно от всякога да работи с бизнеса по дългосрочен план за икономиката", заяви Стивън Фипсън, главен изпълнителен директор на Make UK.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Международни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Великден 2024 г.
Посетители на нощно заведение в Пловдив се оплакват от полицейско наси
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Удвояват околовръстното на Пловдив
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: