Появи се нова комбинация между "Делта" и "Омикрон"!

Автор: Цвети Тончева
Коментари (2)
16:27 / 29.12.2021
5849
Нарастващите случаи на варианти на Omicron в европейските страни предизвикаха опасения относно възможността за трета вълна от COVID-19 по целия свят. Докато експертите все още се борят да разберат естеството на този нов вариант, за да изпишат превантивната стратегия, друг вариант излезе на преден план, пишат международните медии. Наречен е Delmicron, а експертите смятат, че този щам всъщност е отговорен за цунамито COVID в Съединените щати и Европа. Не е твърде трудно за дешифриране.

Delmicron е комбинация от вариантите Delta и Omicron.  Delmicron не е нов вариант на коронавируса като Alpha, Beta и други. Това е комбинация от двата съществуващи щама - Delta и Omicron. Това е двоен вариант на COVID-19, който се разпространява бързо на Запад.

Вариантът Delta доминираше от средата на април до средата на юни и беше основно отговорен за втората вълна на коронавирус, която отне милиони животи по целия свят.

Този щам на вируса води до тежки симптоми и дори рискът от хоспитализация е по-голям. Освен това след инфекцията щамът може да доведе и до дългосрочни симптоми като мозъчна мъгла, мускулни болки и падане на косата. 

Когато говорим за омикрон, се смята, че причинява по-леки симптоми. Въпреки че е доста трансмисивно, не води до тежки симптоми и рискът от хоспитализация е по-нисък. Експертите обаче смятат, че вариантът на Omicron може да надмине имунитета, осигурен от естествена инфекция и ваксинации. Първоначалните симптоми на инфекция с Omicron включват възпалено гърло, главоболие и умора. Загуба на мирис и вкус не се съобщава в случай на Omicron. Когато говорим за омикрон, се смята, че причинява по-леки симптоми. Въпреки че е доста трансмисивно, не води до тежки симптоми и рискът от хоспитализация е по-нисък. Експертите обаче смятат, че вариантът на Omicron може да надмине имунитета, осигурен от естествена инфекция и ваксинации.

Инфекцията с Delmicron има тенденция да показва повече или по-малко същия симптом като неговите родителски варианти. Общите признаци включват: Висока температура, упорита кашлица, загуба или промяна в обонянието или вкуса ви, главоболие, хрема, възпалено гърло.

Виж коментарите (2)

Още по темата (17024):
09.04.2024 Лекар: Ако една майка откаже имунизация – това значи 4000 деца с възможност да се разболеят от коклюш
09.04.2024 Доц. Атанас Мангъров: Ваксините, които са в Националния имунизационен календар, да бъдат правени
08.04.2024 Проф. Ива Христова разясни за коклюша и стремглавото му разпространение
08.04.2024 Съдът оправда Костадин Костадинов
08.04.2024 Д-р Бацелова: Първите симптоми са като при лека настинка! Никакво
самолечение!
08.04.2024 Костадин Костадинов се изправя пред съда заради COVID-19
Още новини от Международни новини:
Петролните джобове на шейха се препълнени - прави летище, каквото...
Приятелката на известен писател съобщи за смъртта му
Силно земетресение разлюля Балканския полуостров
Крути мерки за нарушаване на правилата за шофиране в Гърция, може...
Известна крепост е застрашена от рухване
Американското разузнаване смята, че Путин не е наредил Навални да...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).