Израел затваря границите си за чужденци

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:04 / 28.11.2021
1654
Израел съобщи, че ще забрани на всички чужденци да влизат на негова територия заради разпространението на новия COVID вариант "Омикрон“, открит в южната част на Африка, предаде "Ройтерс“.

Мярката ще трае 14 дни и влиза в сила в полунощ на 29 ноември.

Така Израел става първата страна, която затвари напълно границите си заради варианта "Омикрон“. В страната вече има установен един такъв случай и има подозрения за още седем случая. Премиерът Нафтали Бенет заяви в неделя, че забраната е "нелека стъпка, но е временна и необходима такава“.

В допълнение към затварянето на границите властите ще започнат да проследяват хора, заразени с новия вариант на вируса, чрез технология за следене на телефони, използвана по принцип за борба срещу тероризма, пише още "Ройтерс“.

Ваксинираните израелски граждани ще трябва да представят PCR тест и да се поставят под карантина за три дни, а неваксинираните за седем дни. Решенията бяха обявени часове преди да започне еврейският празник Ханука - "празникът на светлините", който трае осем дни и е съпроводен с много събирания и тържества.

Правилата за събирания няма да бъдат променени с изключение на изискването да се представят санитарни пропуски, което преди се отнасяше за прояви със 100 участници, а сега - за такива с 50 участници.

Израел бе сред първите страни, предприели мащабна ваксинационна кампания и от декември 2020 г. досега там са ваксинирани с по две дози над 5,77 млн. от близо 9 млн. жители, това е над 80 на сто от пълнолетното население. Бустерна доза са получили 4 млн. души. 

Израел ще проведе конкурса за красота "Мис Вселена" през декември в курорта Ейлат, независимо от въведените ограничения за пътуване, предаде "Ройтерс", като цитира израелския министър на туризма Йоел Развозов

Участничките ще получат специално разрешение, но е възможно да им бъдат правени PCR тестове на всеки 48 часа, както и да се предприемат други предпазни мерки.

"Това е събитие, което ще се излъчва в 174 държави, много важно събитие, от което и Ейлат много се нуждае", заяви министър Развозов и добави, че властите знаят как да организират толкова голям международен форум в подобни условия и няма да отменят конкурса "Мис Вселена".

Виж коментарите (0)

Още по темата (17024):
09.04.2024 Лекар: Ако една майка откаже имунизация – това значи 4000 деца с възможност да се разболеят от коклюш
09.04.2024 Доц. Атанас Мангъров: Ваксините, които са в Националния имунизационен календар, да бъдат правени
08.04.2024 Проф. Ива Христова разясни за коклюша и стремглавото му разпространение
08.04.2024 Съдът оправда Костадин Костадинов
08.04.2024 Д-р Бацелова: Първите симптоми са като при лека настинка! Никакво
самолечение!
08.04.2024 Костадин Костадинов се изправя пред съда заради COVID-19
Още новини от Международни новини:
Крути мерки за нарушаване на правилата за шофиране в Гърция, може...
Известна крепост е застрашена от рухване
Американското разузнаване смята, че Путин не е наредил Навални да...
Тази вечер е регистрирано поредното силно земетресение
Мнение на експерт: Успехите на Русия се дължат на забавянето на а...
Земетресение събуди Южна Гърция


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).