Италиански учени бележат сериозен прогрес в борбата с вируса

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
21:12 / 05.08.2020
3668
Научните работници от специализираната лаборатория MAD /Monoclonal Antibody Discovery/ в град Сиена са разработили ефикасен медикамент срещу COVID-19, който не само лекува болестта бързо, но и осигурява шестмесечен имунитет срещу нея. Както заяви пред журналисти ръководителят на екипа проф. Рино Рапуоли, става въпрос за лекарство, което ще се продава в аптеките във флакон и ще се инжектира подкожно и то само веднъж. Резултатите от приключилите лабораторни изследвания са изключително добри, вече са започнали изпитанията върху доброволци и досегашният им ход изпълва докторите с оптимизъм.

Очаква се първите количества от медикамента да бъдат произведени в началото на 2021 г. съвместно с фармацевтичния концерн "Менарини". По думите на проф. Рапуоли на практика медикаментът е биологично оръжие, което унищожава коронавируса благодарение на свръх мощно антитяло. Става въпрос за моноклонирано човешко антитяло, което е изолирано измежду 450 противодействащи на заразата антитела, образували се в организма на заболели и излекувани от COVID-19 пациенти. т. нар. свръх ефикасно биологично оръжие е било избрано измужду трите антитела, оказали се "най-боеспособни" срещу "Sars-CoV-2" след няколкомесечни изпитания. Що се отнася до нужния материал за производството на медикамента, проф. Рапуоли заяви, че той ще бъде търсен и осигуряван чрез сиерологични тестове, тоест чрез кръвни проби за откриване на антитела у хора, които са изкарали на крак или в болница COVID-19.

Ученият изрази надежда, че изобретеното от него и екипа му лекарство ще бъде на разположение скоро и благодарение на него ще може да се изчака спокойно както разработването на качествена ваксина срещу коронавируса, така и изнамирането на евтино синтетично лекарство срещу заразата, пише още "Блиц".

Виж коментарите (0)

Още по темата (17024):
09.04.2024 Лекар: Ако една майка откаже имунизация – това значи 4000 деца с възможност да се разболеят от коклюш
09.04.2024 Доц. Атанас Мангъров: Ваксините, които са в Националния имунизационен календар, да бъдат правени
08.04.2024 Проф. Ива Христова разясни за коклюша и стремглавото му разпространение
08.04.2024 Съдът оправда Костадин Костадинов
08.04.2024 Д-р Бацелова: Първите симптоми са като при лека настинка! Никакво
самолечение!
08.04.2024 Костадин Костадинов се изправя пред съда заради COVID-19
Още новини от Международни новини:
Крути мерки за нарушаване на правилата за шофиране в Гърция, може...
Известна крепост е застрашена от рухване
Американското разузнаване смята, че Путин не е наредил Навални да...
Тази вечер е регистрирано поредното силно земетресение
Мнение на експерт: Успехите на Русия се дължат на забавянето на а...
Земетресение събуди Южна Гърция


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).