Европарламентът организира състезание за детска рисунка по случай 1 юни

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
07:25 / 01.06.2013
2692
Конкурс за най-добра детска рисунка на тема: "Нарисувай своя европейски дом" ще се организира в Пловдив по случай 1 юни по проект на Европейския парламент. Събитието ще се проведе до Пеещите фонтани в Цар Симеоновата градина от 9:00 часа и в него ще могат да участват всички деца на възраст до 12 години. Рисунките ще могат да бъдат публикувани в специален уебсайт, в който всеки ще може да гласува за своя фаворит. Авторът на рисунката, събрала най-много гласове, ще получи голямата награда - модерен таблет.

Конкурсът ще се проведе едновременно в шест града в страната - София, Варна, Бургас, Видин, Пловдив и Русе. Събитията са организирани в рамките на проекта "Как разбираме Европейския парламент", съфинансиран от Генерална дирекция "Комуникация" на ЕП. Тяхната цел е най-малки членове на голямото европейско семейство да изразят представите си за Европейския съюз чрез средствата на изобразителното изкуство.

Повече информация инициативата по случай 1 юни и правилата за участие може да намерите на интернет адреса на проекта: www.razberiep.eu, както и на Фейсбук страницата "Как разбираме ЕП".

Проектът "Как разбираме Европейския парламент" има за цел да повиши информираността относно демократичния политически процес в ЕС и европейските ценности. Дейностите, който включва проектът, ще стимулират диалога на гражданите с европейските институции и в частност Европейския парламент - единствената институция на Общността, която се избира пряко от гражданите на ЕС.
Проектът е с продължителност 15 месеца, като стартира през 2013 г., обявена за Европейска година на гражданите, и ще приключи през 2014 г., когато ще се проведат избори за Европейски парламент.

"Как разбираме Европейския парламент" е съфинансиран от ГД "Комуникация" на ЕП и е на обща стойност 118 634,11 евро. В рамките на проекта ще бъде организирана конференция с участието на политици, общественици, журналисти, представители на гражданското общество и студенти. Непосредствено преди изборите за евродепутати ще се проведе симулация на ЕП, в която младежи от цялата страна ще имат възможността да пресъздадат обсъждане на актуален въпрос в пленарната зала.


Виж коментарите (0)

Още по темата (277):
02.06.2023 БСП Пловдив зарадва стотици деца за 1 юни
01.06.2023 Роден секссимвол показа снимка от детството
01.06.2023 Деца и родители размениха ролите си и празнуваха заедно в ДГ
"Мирослава"
01.06.2023 Лили Иванова показа снимка от детските си години и поздрави малчуганите
01.06.2023 Страхотен празник за децата в район "Източен"
01.06.2023 Артист каза кога и как се зараждат най-гениалните детски идеи
Още новини от Международни новини:
Крути мерки за нарушаване на правилата за шофиране в Гърция, може...
Известна крепост е застрашена от рухване
Американското разузнаване смята, че Путин не е наредил Навални да...
Тази вечер е регистрирано поредното силно земетресение
Мнение на експерт: Успехите на Русия се дължат на забавянето на а...
Земетресение събуди Южна Гърция


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).