ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Еманюел Макрон: Европа е заплашена от руски ракети
Автор: Екип Plovdiv24.bg 21:40 / 03.12.2019Коментари (1)2660
©
Френският президент Еманюел Макрон призова днес за стратегически диалог с Русия.

"Трябва да инициираме диалог без излюзии с Русия, за да намалим конфликтността" с Москва, изтъкна Макрон на съвместна пресконференция с американския президент Доналд Тръмп. На свой ред американският му колега бе категоричен, че САЩ и Русия искат нов договор за ядрените оръжия.

Двамата президенти разговарях преди началото на срещата на върха на НАТО в Лондон по случай 70-ата годишнина на алианса. Русия е сред водещите теми, които ще засегнат в разговорите си държавите от НАТО.

"Франция, Германия и другите европейски страни са застрашени сега от нови руски ракети. Не бива да демонстрираме никаква наивност по отношение на Русия, но не мисля, че статуквото е най-доброто решение", подчерта френският лидер и отбеляза, че е необходим нов договор за ядрените оръжия със среден обсег.

Макрон посочи и предварително условие за диалог с Русия: "нужен е напредък по въпроса с разрешаването на конфликта между Русия и Украйна". Среща в Нормандски формат между лидерите на Русия, Украйна, Франция и Германия е предвидена за 9 декември.

Тръмп изрази оптимизма си за решаването на конфликта между Русия и Украйна. "Мисля, че срещите с Русия и Украйна са много важни. Възможно е да бъде постигнат сериозен прогрес" на тези срещи. "Нужен им е мир, защото се бият от доста дълго време. Мисля, че има големи шансове това да стане", изтъкна американският президент.

"Положението с ядрените оръжия не е добро. Сложихме край на Договора за ракетите със среден обсег, защото насрещната страна (Русия) не го спазваше, но тя иска да сключи договор и ние също го искаме и аз мисля, че това би било нещо велико. Откровено казано, мисля, че това е едно от най-важните неща, които можем да направим". каза американският президент Доналд Тръмп. 

Китай също е заинтересуван да се присъедини към преговорите, добави той.

"Те бяха изключително развълнувани" от идеята да участват, заяви президентът на САЩ. "Така че във връзка с това може да се случат някои много добри неща".

През август Вашингтон официално денонсира Договора за ликвидиране на ракетите със среден и малък обсег, позовавайки се на нарушения от страна на Русия. Москва отрича тези обвинения, припомня Ройтерс.

Остарелите блокови стереотипи на мислене, свойствени на НАТО, не могат да бъдат инструмент за сътрудничество в бързо променящия се свят, каза днес руският президент Владимир Путин, цитиран от ТАСС. Той говори на съвещание, посветено на държавните отбранителни поръчки за нуждите на Военноморския флот.

"Днес, както е известно, Съветският съюз го няма. Няма го и Варшавският договор, т.е. военният пакт, създаден в отговор на създаването на НАТО, а НАТО не само продължава да съществува, но и се развива".

В момента Русия разработва нови системи за изстрелване на ядрено оръжие, на които САЩ нямат аналози, каза помощник-държавният секретар на САЩ по въпросите на международната сигурност и неразпространение на ядрено оръжие Кристофър Форд, в изказване пред Комитета по външните работи в американския сенат.

"Русия в момента разработва изключителна нова серия от ядрени системи, на която Вашингтон няма аналози", заяви дипломатът по време на изслушване в комисията по политиката на САЩ спрямо Русия, цитиран от ТАСС и "Фокус". Той посочи като пример ракетната система "Сармат", както и автоматизирана подводница, оборудвана със собствена мини-атомна електроцентрала. Форд даде за пример и ракетата "Буревестник".

РС-28 "Сармат" е нова руска ракетна система, изстрелвана от подземни бункери, работеща с тежка междуконтинентална балистична ракета.

 








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Международни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Волейболен клуб Виктория Волей (Пловдив)
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: