ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Музика
Личности
Културни
Кино и филми
Други
Кулинарни
Това момче отдавна се е превърнало в мъж! Той може да бъде мафиот или капризен старец, но всички го обичат
Автор: Цвети Христова 08:34 / 02.10.2023Коментари (0)7560
Това момче се превърна в блестящ актьор, който радва всички с таланта си, а днес Sofia24.bg ще ви разкаже за него. Загадката ни e свързана с един актьор, който има милиони фенове по целия свят. Той е спечели десетки награди, като е изиграл едни от най-запомнящите се образи в киното. Любопитно е, че звездата стана баща на 79 години, като вече има седем деца. Познахте ли го? Това е великият Роберт Де Ниро. 

Той е от семейство, в което изкуството е на почит. Кръстен е на баща си Робърт Де Ниро-старши, който е бил известен скулптор и абстрактен художник. Майка му се казва Вирджиния и също е художник. Робърт Де Ниро-младши е роден в квартал Манхатън в Ню Йорк на 17 август 1943 година. Баща му е от ирландски и италиански произход, докато майка му има холандски, английски, френски и немски произход. Родителите се разделят, когато той е на две години, след като баща му обявява, че е гей.

Малчуганът е отгледан от майка си в кварталите "Гринуич Вилидж" и "Малката Италия" в Манхатън. Баща му е живял наблизо и остана близък с Роберт през детството му. Де Ниро е енергично дете и много е обичал да посещава филми с баща си, когато са прекарвали времето си заедно. Малкото момче било много  очаровано от шведската актриса Грета Гарбо.

Майката на Де Ниро е работила на непълен работен ден като машинопистка и редактор за Драматичната работилница на Мария Пикатор, като част от нейното възнаграждение, на Де Ниро му е било позволено да посещава безплатни уроци по актьорско майсторство за деца.

На 10-годишна възраст бъдещата звезда дебютира на сцената като Страхливия лъв в " Магьосникът от Оз“. Скоро след това той е приет в престижната гимназия за музика и изкуство в Ню Йорк, специализирана  в изучаването на визуални и изпълнителски изкуства.

Въпреки това, чувствайки се претоварен и неподготвен за напрегнатата и състезателна атмосфера, той напуска, като спира да посещава държавното училище само след няколко дни. Като тийнейджър се присъединява към доста кротка италианска улична банда, която му дава прякора "Боби Милк“ във връзка с бледия му тен. Макар да е бил скромен размирник, бандата му осигурява опит, за да изобразява по-късно във филмите, в които участва, умело и правдиво италиански мафиоти. Така след като напуска гимназия на 16-годишна възраст, той е твърдо решен, че ще стане актьор. И това наистина се случва. 

Известен е като перфекционистът на Холивуд, защото обича да изпипва образите си до най-малката подробност. Трябва да качи 30 килограма за ролята си в "Разярения бик“ и го прави. Научава се да говори сицилиански диалект заради "Кръстникът". Плаща на зъболекар, за да загрози зъбите му за ролята в "Нос Страх“. След това плаща много повече, за да бъдат върнати по местата им. Научава се да свири на саксофон заради участието си в "Ню Йорк, Ню Йорк".

Най-много обича да работи с Мерил Стрийп. Казва, че негови кумири в киното са Монтгомъри Клифт, Робърт Мичъм и Марлон Брандо. Робърт Де Ниро е носител на две награди "Оскар", награда "Златен глобус", награда на Гилдията на филмовите актьори за цялостно творчество. Той е смятан за един от най-великите актьори на своето време. Де Ниро получава "Оскар за най-добър актьор" за изпълнението си в "Разяреният бик“ и "Оскар за най-добра поддържаща мъжка роля" за "Кръстникът 2“.

Любопитно е, че Де Ниро и Марлон Брандо са единствените актьори, получили "Оскар" за изпълнението на ролята на един и същ човек. Де Ниро го печели за ролята си на младия Вито Корлеоне в "Кръстникът 2“, а Брандо получава почетната за ролята си на стария дон Вито в "Кръстникът“.

Робърт де Ниро е роден на американска земя, следователно той е гражданин на САЩ по рождение. Той също има италианско потекло и през 2006 г. получава италиански паспорт, което го прави гражданин на САЩ и Италия. Следователно той може да работи, живее и прави бизнес в Италия и други страни от Европейския съюз. Той също така получава дипломатически паспорт от Антигуа. 

Той е мултиталантлив актьор, който е на холивудската сцена вече повече от пет десетилетия. Робърт спечели различни награди и признание, а много хора го познават заради сътрудничеството му с режисьора Мартин Скорсезе. 

Де Ниро стана известен през 1973 година с ролята си във филма "Бий бавно барабана". Най-популярните му филми са "Шофьор на такси“, "Кръстникът: Част II“, "Разяреният бик", "Стажантът“, "Ловец на елени“, "Нос Страх“, "Казино“, "Добри момчета“, "Крал на комедията“, "Коза Ностра", "Последният пенсионерски запой",  "Жокера", 'Ирландецът", "Запознай се с нашите", "Запознай ме с вашите" и много, много други. С Мартин Скорсезе са приятели повече от 40 години. До момента двамата са работили заедно в 10 филма. Де Ниро е не само актьор, а и режисьор, продуцент и основател на филмовия фестивал в Трибека.

Една от най-странните случки в живота на Де Ниро е случаят, когато той е публично посочен в разследването на група за проституция в Париж. Във връзка с това, актьорът е бил разпитван от френската полиция през 1998 година. Този продължителен разпит толкова изнервя Де Ниро, че той подава официална жалба.

Голяма група  папараци го чакат да излезе от прокуратурата и го следват по петите. Американецът се надига срещу цялата страна, обещавайки да върне своя Орден на Почетния легион. Той каза пред вестник "Le Monde": "Никога няма да се върна във Франция. Ще посъветвам приятелите си да не ходят във Франция". Невероятно за мнозина, но той явно преглъща обидата, защото през 2011 г. се появява във френския град Кан, за да влезе в ролята на президент на журито на филмовия фестивал. 

Година по-късно изумява феновете си с признанието: "Уверен съм, че липсата на средно образование се оказа предимство за мен".

Той изрича тези думи, когато получава докторска степен по изкуства от колежа "Бейтс" в щата Мейн.

Актьорът добави, че отказът да завърши гимназия му е помогнал в преследването на кариера в киното: "Това бе най-доброто ми решение от финансова гледна точка. Спестих почти 6 хиляди долара, като реших да не плащам семестриални такси и да не правя излишни разходи през четирите години. Спестих пари и пак получих научна степен".

През октомври 2023 г. всички киномани очакват поредния му проект със Скорсезе - "Убийците на цветната луна".


Още по темата: общо новини по темата: 6214
13.05.2024 »
13.05.2024 »
13.05.2024 »
13.05.2024 »
13.05.2024 »
13.05.2024 »
предишна страница [ 1/1036 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Детско-юношески футбол
Хандбал - подготовка и състезания
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Български национален отбор по футбол
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: