Това е любимият филм на Григор Димитров и на още милиони хора по света

Автор: Цвети Христова
Коментари (0)
13:12 / 03.11.2023
9776
Филмът "Тетрадката" е сред най-емблематичните за всички времена, а днес Sofia24.bg ще ви разкаже за него. Това е една незабравима любовна история, по едноименната книга на Никълъс Спаркс. Книгата описва действителната история на бабата и дядото на съпругата на Спаркс, които са заедно от повече от 60 години. Филмът ще ви разчувства до сълзи и ще ви накара да повярвате в любовта за цял живот. Ако случайно сте пропуснали този филм, непременно го добавете в списъка си за гледане. Продукцията се превръща в тотален хит през 2004 година и успява да натрупа 115 милиона долара приходи. Именно това е и любимият филм на най-добрия ни тенисист Григор Димитров

"Тетрадката“ е американски романтичен филм от 2004 г., режисиран от Ник Касаветес и базиран, както вече споменахме, на романа на Никълъс Спаркс, носещ същото име. Филмът е с участието на Райън Гослинг и Рейчъл Макадамс в ролите на Ноа и Али. Те са млада двойка, която се влюбва в началото на 40-те години на XX век. В наши дни пък, в един старчески дом, възрастен мъж на име Дюк (Джеймс Гарнър) започва да чете любовна история от своята тетрадка на една от пациентките в дома (Джина Роуландс), с която изглежда че се е сприятелил.

В края на филма става ясно, че възрастната Али страда от болест. Тя обаче внезапно си припомня своето минало преди тя и Ноа/Дюк да преживеят кратък интимен момент заедно. Става ясно, че преди време, когато Али разбира за болестта си, тя написва тяхната история в тетрадката и моли Ноа "Чети ми това и аз ще се връщам при теб“. Но скоро болестта ѝ се завръща и изяжда всичките й спомени за Ноа. За Ноа е прекалено трудно да гледа това. На следващата сутрин го намират в безсъзнание в леглото и е откаран в болница. По-късно обаче той се връща в старческия дом. Късно през нощта Ноа отива в стаята на Али и тя отново си спомня всичко. На следващата сутрин една сестра открива, че двамата са починали заедно в леглото, държейки един друг ръката си. Последната сцена показва ято птици, които отлитат.

Любопитно е, че актьорите Райън Гослинг и Рейчъл Макадамс не се разбират на снимачната площадка, докато не започват да се срещат и не стават една от най-обичайните двойки в Холивуд. Двамата излизат три години преди да се разделят през 2009 година. Режисьорът Ник Касаветес не трябва да търси дълго възрастната версия на Али. Голямата актриса Джина Роуландс е негова майка и именно тя влиза в тази роля. Баща му пък е покойният режисьор Джон Касаветес. Една от най-запомнящите се сцени във филма е, когато Ноа и Али са в лодката, заобиколени от хиляди птици и тяхната емблематична целувка. 

Режисьорът Касаветес, обаче е преминал през хиляди перипети, за да заснемат сцената точно по този начин. Той дори отглеждал птици на снимачната площадка, които да използва, когато трябва да я заснемат.

Виж коментарите (0)

Още по темата (6328):
17.05.2024 Дъщерята на Ари Булон, който твърди, че е син на Ален Делон: Потвърждавам, че съм подала молба
17.05.2024 Един от най-великите в рок музиката си търси къща в България
17.05.2024 Наум Шопов се похвали: Състезанието бе 4 часа. Дадоха ми и купа
17.05.2024 Карбовски за финала на "Ергенът": Две булки чакат, а той си избра един местен рибар
17.05.2024 Снимка на Селин Дион с тримата й сина и Мик Джагър обиколи мрежата
17.05.2024 Ники Кънчев с ултиматум към участник с интересен мустак: Стигнеш ли до 100 000 лв., ще го махнеш
Още новини от Любопитни новини:
Нешка Робева: За 35 години се опитаха да разрушат, отрекат и забр...
Карбовски за финала на "Ергенът": Две булки чакат, а той си избра...
Шеф Токев: В затвора готвех боб чорба 3-4 пъти седмично. С внучка...
Медиите ги обявиха за новата звездна двойка
Мария Бакалова издаде повече за превъплъщението си като Ивана Тръ...
Клубът на супербогатите с общо 2,2 трлн. долара


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).