ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Музика
Личности
Културни
Кино и филми
Други
Кулинарни
Спирулина за детокс и като имуностимулатор
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:42 / 25.03.2020Коментари (0)5686
©
Човешкото тяло има своя система за вътрешна детоксикация. Но дали тя работи добре и е достатъчна за пречистването на организма от вредните токсини? Това зависи от няколко неща, но едно от основните и най-важните е храненето и приемът на храни, които да ни детоксикират, както го прави водораслото Спирулина. Нашите тела са проектирани преди хиляди години, когато думата "токсини“, която е така популярна днес, дори не е съществувала. Днес хранителният ни режим е пълен с химически добавки и консерванти, които човешкият организъм е склонен да не разпознава и да не знае как да обработва. Съществуват два различни вида токсини: екзогенни, които идват извън тялото и ендогенни, които се произвеждат вътре в тялото. Първите са химикали, които обикновено се използват за удължаване срока на годност на много от храните, които употребяваме днес. Вторите са странични продукти от различни вътрешни процеси на организма, които отделят вещества като дрожди, гъбички, бактерии, паразити и други.

Телата ни наистина имат изключителната възможност да елиминират множеството от тези "естествено срещащи се“ отпадъчни материали. Ако обаче, разгледаме списъка с екзогенните токсини , които ежедневно приемаме, става ясно защо е необходимо да си правим детоксикация.

Кои са източниците на екзогенни токсини?

·Замърсеният въздух;

·Вода, замърсена с тежки метали;

·Храни, съдържащи консерванти, пестициди, хебрициди, рафинирани храни, захар, млечни продукти и други;

·Кофеин, алкохол, газирани напитки;

·Тоалетни принадлежности, като паста за зъби, шампоан, сапун, дезодорант и т. н.;

·Почистващи продукти - прах за пране, белина и други;

·Медикаменти и лекарства;

·Стрес и напрежение;

·Лоши хранителни навици, в това число хранене в движение, недостатъчно дъвчене на храната и прочее.

Основните органи, участващи в детоксикация

·Черен дроб. Първото нещо, което трябва да защитите от токсини, е вашият черен дроб. Той действа като филтър, който предотвратява навлизането на вредни вещества, в кръвта.

·Дебело черво. Този орган има бактерии, които имат способността да произвеждат нездравословни химикали. Важно е, да поддържате редовно потока на дебелото черво, тъй като неговата основна роля е да изхвърля токсините, преди да могат да ви навредят.

·Бъбреци. Бъбреците непрекъснато филтрират кръвта и елиминират токсините под формата на урина.

За да може да работи правилно вашата детокс диета, трябва да поддържате тези три ключови органа, като за тази цел, е необходимо да подхранвате тялото си с подходящи хранителни вещества. Едно от тях е Спирулина.

Какво представлява Спирулината?

Спирулината е суперхрана, която експертите препоръчват за подсилване и подобряване на храненето. Тя често се използва за детоксикация и прочистване на организма, а също така и като протеинова добавка. Освен това, тя е и богат източник на антиоксиданти, а много по-детайлна информация може да намерите на Spirulina.bg.

По същество, Спирулината е синьо-зелено водорасло, което е било открито от ацтеките преди хиляди години и се е превърнало в основна добавка към храната им. Тя подпомага пречистването на черния дроб. Заради голямото разнообразие от елементи, съдържащи се в Спирулината, тя често се употребява, като имуностимулатор т.е. за подсилване както на имунната, така и на нервната система.

Ползи от употребата на Спирулна

Спирулината е добре известна с това, че поддържа оптималното PH в организма, което е важно за правилното функциониране на черния дроб. Тя съдържа хлорофил, който подпомага премахването на токсини, тежки метали и други замърсители. Спирулината е богата на витамини от група Б, както и на много други витамини и минерали, включително витамин Е, цинк, мед, желязо.

Изключително богата на хранителни вещества, Спирулина повишава енергията, както и помага за понижаване на кръвното налягане и холестерола. Ползите наистина са невероятни и при ежедневното й консумиране, тази суперхрана може значително да подобри здравословното ви състояние.

Използването на Спирулината в детокс програмите, не е случайно. Тя е източник на всички 9 аминокиселини, което я прави с много високо съдържание на протеин. Тя помага и за борбата с излишните килограми. Ако я приемате преди хранене, ще се чувствате сити за по-дълго време. Освен това, Спирулината намалява възпалението и натрупването на триглицериди в организма.

Водораслите, съдържащи се в нея, са отличен източник на желязо, което от ключово значение за веганите. Те осигуряват 2 мг. на супена лъжица (7 г.), което е около 23 % от референтната стойност на хранителни вещества за мъже над 18 години и жени над 50, и 13 % за жени между 19 и 49 години.

Как и колко Спирулина да приемате?

Когато си купувате Спирулина, не забравяйте да изберете такава, която е органична. Може да я приемате като ежедневен мултивитамин, като я смесите с пюре или да я добавите към супа, а ако искате може направо да я изпиете с вода.

Препоръчително е да започнете да приемате Спирулина по половин или една чаена лъжичка дневно, като бавно и постепенно увеличавате приема, докато не стигнете една супена лъжица на ден. Продуктът се предлага във вид на капсули, таблетки и прах.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
България в еврозоната
Тежко ПТП с жертви на бул. "Руски" в Пловдив
Абитуриентски балове
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: