ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Музика
Личности
Културни
Кино и филми
Други
Кулинарни
Шок цена за порция цаца на морето, не е за сиромаси | ||||||
| ||||||
Цацата е морска риба от семейство Селдови. Нейният подвид, разпространен в България, е известен като копърка, трицона, черноморски шпрот или само шпрот. С 4 лв. за 100 г пържена цаца ще ви посрещнат в бистро на плажа Силистар, пише Ladyzone. Повечето цени са за грамаж, но има и други, които са на порции. Така може да платите 4 лв. за 100 гр. пържени картофи на лентички и 7 лв. за порция чипс. Класическата шопска салата също е на грамаж - 2,50 за 100 гр. Цената на цацата е различна в зависимост от това дали се предлага в заведение на плажа, или в ресторант. В заведение на Арапя може да се насладите на дребните пържени рибки срещу 12 лв. за порция. На плажа пък кочан царевица може да си купите срещу 4 лв. В Китен също лавират между порция и грамаж. За 200 г цената на цацата е 5 лв. В Созопол порция от 250 г цаца е между 7 лева и 10 лева. В морската столица Варна порция цаца в заведение е 6 лв. Цацата е сравнително дребна риба и в разговорния език е навлязла като нарицателно за нещо малко. Не такава се оказва обаче цената й. Известен е цитатът от филма "Кит" – "Риба, ама цаца… – Цаца, ама риба...“ |
Още по темата: | общо новини по темата: 936 | ||||||||||||
| |||||||||||||
предишна страница [ 1/156 ] следващата страница |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Любопитни новини:
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Слави Трифонов се завръща в bTV
14:13 / 27.03.2024
17-годишен улови в Марица звяр, по-голям от него
10:02 / 26.03.2024
От този свят си отиде уважаван учител
13:02 / 26.03.2024
Обрат с третия сезон на сериала "Вина"
14:24 / 26.03.2024
Любимо звездно трио: Завръщаме се!
20:57 / 27.03.2024
Актуални теми
Абонамент
Анкета