Пловдивчанка наредена сред най-смелите жени в света

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
09:42 / 28.12.2015
2196
Пловдивчанката Радослава Петрова, основателка на първия женски кооператив за риболов в Италия, беше наредена сред най-твърдите и силни жени за 2015 г. Класацията, включваща 25 смели дами от цял свят, е на женското издание на в. "Република".

Радослава е шеф на кооператива "Био е маре" от Карара, област Тоскана, в който влизат още няколко жени, които се занимават с целия цикъл - от улова до преработката на риба. Миналото лято те бяха поканени в Турция, за да предадат опита си на местните рибари.

Аргумент за избирането на Радослава и на другите дами според "Република" е, че става въпрос за твърди жени, които правят големи неща, "за обикновени жени, каквито можем да бъдем всички ние, но които са успели да постигнат неща, с които са се отличили сред останалите на работното място, в квартала, в града, в обществото".

Компания на Радослава прави и италианската астронавтка Саманта Кристофорети, която постигна европейски рекорд за жени за най-дълъг престой в Космоса.

Източник: в. "24 часа"


Виж коментарите (2)
Още новини от Любопитни новини:
Медиите ги обявиха за новата звездна двойка
Мария Бакалова издаде повече за превъплъщението си като Ивана Тръ...
Клубът на супербогатите с общо 2,2 трлн. долара
Мариела Нордел за "Ергенът": Ако некое такова лигавещо хайванче м...
Ергенът се появи на живо по bTV, направи първи коментар
Зрители: Подигравка, това не е мъж!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).