ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Музика
Личности
Културни
Кино и филми
Други
Кулинарни
Пловдивчани: Как не ни беше срам да посрещнем Щраус Оркестра Виена в тази зала?
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:33 / 11.12.2011Коментари (23)6599
©
Снощи в концертна зала Пловдив музикантите от Щраус Оркестра Виена изнесоха своя спектакъл, с който плениха публиката. Освен удивление от шоуто, читатели на Plovdiv24.bg изразиха своето възмущение и срам от условия при които сме домакинствали на знаменитите музиканти.

Публикуваме мненията на двама от читателите ни, без редакторска намеса:

Концертът беше невероятен. Петър Гут създава страхотен контакт с публиката. Изживяването беше страхотно. Удивлява ме обаче идеята Пловдив да стане европейска столица на културата през 2019. Та ние нямаме най-обикновена зала за такива събития. "Залата" на пловдивската филхармония е пародия на зала. За вентилация и дума не може да става. При така препълнената зала (столове по пътеката, а и на самата сцена от двете страни на оркестъра) в един момент въздухът стана отровен. А може би до 2019 освен молове ще бъде построена съвременна зала, от която Пловдив има толкова голяма необходимост.

Срам ме хвана! Не знам как са се съгласили тези прекрасни музиканти да свирят в подобна дупка! И накрая -как не ги беше срам -декорацията с цветя -от този и онзи /главоци и ръбати кратуни/областен и не знам си кви хрантунци. Идиоти. Трябваше цялата зала да е отрупана с цветя,да не се виждат лекетата. Концерта беше невероятен!

В същото време продължава многомилионната сага със Синдикалния дом и не се вижда дали и кога той ще бъде готов. А и след като бъде завършен, не е ясно дали ще е годен да бъде домакин на събития от този ранг.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Пловдивчани , Срам Ви е ,че Виенски оркестър е свирил в такива условия? Защо не ви е срам ,че години наред в театъра работят и в по лоши условия ,Ваши съграждани музиканти.За информация на тези ,които не са и стъпвали в залата Пловдивска Филхармония не съществува от 12 години ,Общинския духов оркестър също .Остана една осакатена Културна институция Държавна Опера ,която в тези лоши условия ,чудеса прави за да съществува!
0
 
 
залата си е ОК , акустиката е добра, просто е малка
+1
 
 
на бас, че никой от вас не е стъпвал в концертна зала, даже и не знаете къде е
0
 
 
Според мен всека страна си заслужава и политиците, и залите и стадионите.Не ми е ясно защо всеки мисли, че е прекалено добър за тази страна
-5
 
 
Нещем да слушаме циго-миго и разни прозявки.Дано повече не се появяват в България.Тука си имаме достатъчно музиканти,които свирят много по-хубаво и трябва да си ги уважаваме..
+3
 
 
Дано някога имаме хубава зала за подобни събития. Синдикалния дом е доста голямо съоръжение, но за 17 000 000 тряба да е "изпипан" перфектно отвсякъде и да притежава достатъчно добра зала да посрещне подобен ранг музиканти.
+10
 
 
Току що прочетох темата за синдикалния дом. 17 милиона за ремонт, а залата ще е само с 500 места. 34000 лева за 1 място. Няма такава държава!
+9
 
 
Ако " Доктор хонорис кауза " - Стоичков ,желае да обезсмърти името си ,да прецени какво е по-важно в момента и в бъдеще - стадион-при наличието на още 4 ,които не могат да се напълнят ,дори след превеждане на 1 милион за 2-та основни , или спешно довършване на Дома на куртурата " Борис Христов " и изграждане на многофункционална зала в следващите 2 години.Въпрос на избор.
+8
 
 
Стига да е възможно от правна гледна точка,най-добре ще е договорът с тия мръсни,гнусни гръцки лекета да бъде разтурен,да бъдат дадени под съд,за неизпълнение на клаузата си по договора и да се направи необходимото читава строителна компания да извърши ремонта на Синдикалния дом. Няма абсолютно никакво значение колко време би отнела подобна процедура - важното е да спрем да се излагаме,както стана и преди две-три години,когато Главичката беше "наврял" /с извинение/ Миланската скала в "хамбарите" на Панаира!
-22
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (3)
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Природни стихии
Катастрофи в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: