Ню Йорк забранява продажбата на животни

Автор: Симона Димитрова
Коментари (0)
11:05 / 30.12.2022
1720
Ню Йорк стана поредният щат, който забрани продажбата на домашни любимци. От 2024 г., кучета, котки и зайци могат да се осиновяват само, но не и да се купуват от частни развъдници, съобщи губернаторът на щата Ню Йорк Кати Хочул, която даде зелена светлина на законодателството на 15 декември тази година.

Така наречените "кучешки ферми" се разпространяват в цяла Америка и се превръщат в институции за масово развъждане на кучета. Фокусирани само върху печалбата, такива ферми масово малтретират, пренебрегват и полагат неправилна грижа за хранене и социализация на животните.

Домашните любимци не могат да се развъждат с търговска цел - това беше основната идея на Хочул, която бе подкрепена от обществото и гласува за новия закон, който ще подобри качеството на живот на четириногите.

Магазините, които имаха лиценз за продаважба на домашни любимци, ще трябва да се свържат с приюти, за да работят заедно за хуманно отношение към животните.

"Ще има по-малко изоставени животни, а сърцата ни ще са пълни както за нас, така и за нашите домашни любимци. Бездомните ще бъдат обгрижвани, както социалнo, така и медицински," каза губернаторът. 

Калифорния бе първият щат, който прие този закон и други щати бързо го последваха. За голяма радост на защитниците на правата на животните, Америка скоро ще стане единственият регион в света, който напълно ще затвори търговията с животни.

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
3 храни, които могат да ви помогнат да спите по-добре
Наш музикант: Такова нещо като в Пловдив никога не съм виждал
Победител във "Фермата": Чакам бебе от най-любящата жена на света...
Звездна двойка вдигна сватба с пищна церемония
Една легенда се завръща!
Популярна двойка отпразнува с погача раждането на първото им дете...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).