ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Музика
Личности
Културни
Кино и филми
Други
Кулинарни
Не е за вярване: Бивши пловдивски управници регистрирани като безработни
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:18 / 14.01.2012Коментари (2)7079
© Plovdiv24.bg
Без работа си стоят повечето от бившите управленци на Пловдив, сочи репортерска проверка. Три месеца след смяната на властта ексградоначалникът Славчо Атанасов си почива предимно вкъщи на ул. "Скопие", отдавайки се на любимото си занимание - четене най-вече на исторически романи. 

"Нека да си почине", глези съпруга си нежната му половинка Елена. Веднага след като мъжът й сдаде поста на Иван Тотев, тя се върна на работното си място - в стопанския отдел на район "Южен". Дотогова, през целия мандат на Славчо, Елена беше в неплатен отпуск.

Впрочем, бившият кмет не се е откъснал изцяло от градските дела. Той е шеф на общинските съветници от ВМРО - НИЕ, макар партията и да е в опозиция. На Атанасов, както и на останалите съветници му се полага месечно възнаграждение малко над 400 лева плюс право на представителни пари за гориво, литература и телефони. Горе-долу още 400 лева, но срещу фактура.

Дясната ръка на ексградоначалника - бившият зам.-кмет Александър Долев - не се върна в София, където живее от края на миналия век със съпругата си. Назначен е за регионален ръководител на "Топливо" и твърди, че е доволен от статуквото. Работата ми е интересна, предприятието има 8 бази и 30 обекта в трите области - Пловдивска, Смолянска и Пазарджишка, и нещата са организирани много добре, разказва Долев. Честно казано, не ми липсва общината, там беше лудница - приемал съм по 50 -60 души на ден, спомня си без нотки на носталгия бившият вице. И допълва, че няма поглед върху работата на новите управници, но неговият приемник инж. Димитър Кацарски се справя добре.

Ексзам.-кметът Александър Константинов се е регистрирал на трудовата борса и получава прилично обезщетение. Ще му плащат до ноември, пък и има доходи от спестените преди време пари. Свободен човек съм, нямам парични проблеми, споделя ведро Константинов, навъртял 40 години трудов стаж. Бившият вицеградоначалник, прочут като работохолик и добър професионалист, скептично се отнася към новата власт.

Поне засега не виждам в управлението на града неща, за които бих могъл да кажа: "Браво, че успяха да го направят", разсъждава Константинов. И отбелязва, че преди изборите на активистите от ГЕРБ им беше лесно да критикуват градския бюджет, че няма ръст на собствени приходи, но сега, когато вече са на власт, бюджетът е почти същият. Чакам да видя какви ще бъдат приоритетите и си задавам въпросите, дали ще разширят ЦДГ "Космонавт" и дали ще завършат детската градина на ул. "Лъджене", щом се смятат за по-кадърни от нас, коментира Александър Константинов. Засега единственото хубаво е, че Бойко Борисов даде 7,5 млн. лева за софийския боклук, отбелязва бившият вице. И критично пита: А защо мълчат за транспортния подлез "Модър - Царевец", за който преди изборите ни проглушиха ушите?

Георги Търновалийски, бивш зам.-кмет по европейски политики, сега е общински съветник от БСП, също в опозиция. Ексшефът на НАП работи в консултантски бизнес в сферата на данъчно законодателство. Фирмата е негова. В местния парламент Търновалйиски е включен в постоянната комисия по финанси и бюджет. Признава, че въпреки нападките от страна на новите, изпитва удовлетворение, че Водният и транспортният проекти на обща стойност 200 милиона лева, са подготвени в по-голямата си част по негово време.

Бившият главен секретар Борислав Инчев засега е без работа. Той кандидатства за място на управител пак в общината, но на новата структура, наречена "Информационен център".

Бойката Сияна Кехайова, доскорошна шефка на Инспектората, или общинското ФБР, също е клиент на Бюрото по труда. На нейно място и досега не е назначен титуляр, нито има информация за извършвани проверки. 

"Чета си книжки, гледам си детето, мъжът ми е щастлив, че съм у дома и винаги е сготвено вкъщи", разказва Кехайова, която беше взела страха на недисциплинираните граждани. На въпрос, как й се вижда новата власт, бившата шефка на Инспектората лаконично отронва: "По-добре е да не казвам нищо".

И Иван Георгиев, бивш директор на "Градини и паркове", за когото всички районни кметове, включително и от ГЕРБ, се отзоваваха с похвали, разчита на обезщетение от Бюрото по труда. Надявам се, че ще си намеря работа, не губи кураж Георгиев.

"Дадох си малко време да си поема въздух", признава ексдиректорката на "Общински пазари" Кристина Йончева. Тя е с две висши - педагогическо и юридическо образование, и твърди, че няма притеснение от безработица. Имам 2-3 възможности, но вече няма да търся работа в публичен сектор, защото тя е неблагодарна, споделя Йончева. Тя е огорчена, че са я освободили, въпреки усилията, които е полагала спрямо пазарите.

Безработна е и бившата шефка на дирекция "Правна" Савина Петкова. Ексдиректорът по стопанската политика Георги Божев, освободен на 19 декември, също е на борсата след 25 -годишен стаж.

В това няма трагедия, нормално е новият кмет да подбере свой екип, коментира кадровата чистка бившият общинар. Уволнението ми не е политическо, защото не съм член на партия, а е въпрос на доверие, философски разсъждава Божев.

Бившият директор на "Реклама и концесии" Иван Странджев получава обезщетение от Бюрото по труда и използва свободното време, за да си подготви седмата си стихосбирка. Той е спечелил субсидия от 20-те хиляди лева, които се заделят годишно от общинския бюджет за литератори.

До десетина дни книгата ще бъде готова, казва Странджев.



Източник: в. "Марица"







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
мъка,братя,мъка!!!Чета и плача!Гладни и жадни са остали бившите *управници*!Еб.. си и управниците,и управата!!И като как и от кого е спечелил *субсидия* от 20-сет бона този охлюв странджев?!?И кой ще му изкупи после *творбата* - клубовете по интереси и библиотеката в Пловдив,водена от неговата съпартийка?!?
0
 
 
Щом позволява закона и нямат работа защо не.Апропо Чомака-най-големия крадец в историята на Пловдив веднага почна при Гергов.Все едно някой си е занесъл парите горе.Но пък Пловдив се разсипа....
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Купа на България, сезон 2023/2024
Великден 2024 г.
ВК Марица, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: