Кмет в Италия заповяда проститутките да носят светлоотразителни жилетки

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
11:22 / 07.09.2015
2224
Кметът на намиращото се на шейсетина километра източно от Милано градче Спино д'Ада Паоло Рикабони издаде заповед всички гърбещи се по тротоарите и пътищата на общината жрици да носят винаги светлоотразителни жилетки. 

Вместо нощем да показват прелестите си на зажаднелите за платена любов местни мераклии, труженичките ще трябва да надяват задължително панталони с фосфоресциращи ленти, пише "Монитор".

За неизпълнение на разпоредбата на първия гражданин проститутките ще трябва да се ръсят всеки път, когато бъдат хванат в крачка от ченгетата, по 500 евро глоба.

Основната причина за дегизирането на жриците с "униформата" на закъсали водачи, среднощни пътни работници и т.н. са зачестилите напоследък в района на Спино д'Ада катастрофи.

Според кмета Рикабони произшествията стават най-често по местните пиаци с проститутки, тъй като обикновено похотливковците не можели да ги различат от далеч, набивали спирачки внезапно и все се намирало някой, който да ги "яхне" изотзад или да ги нацели отстрани.

Имало и случаи, когато момичетата, разтоварени на работно място след обслужването на поредния клиент, били помитани с опасност за живота от невидял ги следващ мющерия.

Ако се вярва на авторитетния вестник "Кориере дела сера", тези, които се били съгласили да облекат веднага светлоотразителни жилетки и панталони с фосфорициращи ленти били проститутките от Нигерия и Гана. Тяхна "говорителка" обяснила на репортери, че тя и колежките й губели доста от кметската инициатива, но били дисциплинирани и нямало как да не се съобразят с нея.

Не така обаче смятали труженичките от Източна Европа и най-вече многолюдните в зоната румънки. Те обяснили, че в името на повечето клиенти нямало да се откажат никога от почти евиното си работно облекло - печелели достатъчно, за да платят "някакви" 500 евро глоба.

А личен пример как се работи в деликатен случай като горния дала заместник-кметицата на Спино д'Алба, която купила с лични пари и подарила първите 10 комплекта за тъдявашните труженички.


Виж коментарите (1)
Още новини от Любопитни новини:
Шофьор сложи килим върху колата си, за да я предпази от градушки
20 години Plovdiv24.bg
Какво казва нумерологията за днешната дата
Фронтменът и създател на софийската група "Подуене блус бенд" чук...
Проучване показва близо 10 процента разлика между първата и втора...
"Нападнаха" ергена Виктор


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).