Изложба "Българските икони" ще бъде открита за Великден

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:03 / 13.04.2011
1764
Изложба "Българските икони" ще бъде открита по случай Великденските празници на 15 април (петък) в Регионален етнографски музей - Пловдив.

В тази изложба десет автори ще представят копия на най-известните възрожденски църковни икони от цяла България. Може да видите чудотворната икона на Свети Иван Рилски от Рилската обител, на Света Богородица Троеручица от Троянския манастир, както и икони на Богородица, Свети Мина, Свети Георги, Свети Николай от Бачковския, Рилския, Роженския манастир и др. Заедно с тях ще имате възможност да видите и редки иконописни изображения и сцени като Св. Ап. Ерм, Богоявление, Благовещение и др.
 
Освен традиционни иконни изображения върху дърво ще могат да се видят и изписани върху камък паламарки, мозаечни изображения и каменни релефи. Представени са художниците Фико Фиков, Ангел Ангелов, Борис Маскръчки, Наталия Янакиева, Марина Кошинска, Дарена Георгиева, Галина Тодорова и др.

Изложбата ще бъде отворена за посещение от 15 до 30 април в Регионален етнографски музей - Пловдив, ул. "Д-р Ст. Чомаков" 2.

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Ето го големия победител в "Като две капки вода"!
Зомбори отговори дали ще започне да пее професионално
30 грама от този деликатес ще ви струват приблизително 1500 лева
Венелин Венков за напускането си от "Ку-ку бенд": Само свирим каш...
Екзотично растение, познато като Вирджинският орех, помага при пр...
"Евровизия" - на едно място видяхме всички болести, от които боле...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).