Инспектори погват фризьорски салон в Пловдив за "заразен" гребен

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
08:42 / 07.12.2015
3585
Районната здравна инспекция в Пловдив подхваща салон за красота в район "Южен" след сигнал на гражданин, че при подстригването му бил използван непочистен гребен. 

Мъжът твърди, че преди него била обслужена жена със същия прибор, а след това това фризьорката не го дезинфекцирала.

"По този начин може да се пренесат пърхут или въшки", възмущава се жалбоподателят.

Директорът на РЗИ д-р Ваня Танчева-Манчева призна, че подобно оплакване получават за първи път, но пловдивчанинът имал право. Работещите във фризьорските салони били задължени да потапят инструментите в дезинфектанти след всеки клиент.

Два пъти годишно инспектори проверявали студиата за разкрасяване за здравни книжки и запаси от почистващи разтвори. При нарушения глобата е 100 лева.

"Себореята е заболяване на вътрешната обмяна и няма опасност с гребен да бъде заразен друг човек. Макар и рядко, има възможност за пренасяне на гниди", обясни шефката на здравната инспекция. 

При обработка със сешоар или боядисване на косата яйцата на въшките загивали. По-голям е рискът за здравето при оформянето на маникюр. От недезинфекцирана пила клиентът може да пипне кожна инфекция, хепатит и дори СПИН, когато има раничка по пръстите. 

Самата козметичка също е застрашена, тъй като държи инструмента непрекъснато. Тя може да прихване заразата, ако си пипне устатата и в нея има афти или наранени лигавици, уточнява д-р Ваня Танчева-Манчева.



Източник: в. "24 часа"

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Наша актриса: Не стойте тук, не гледайте чужди жени
Важно да знаете, ако дълго време не карате колата си
Момчил за раздялата с Дони: Беше много тъжно, написа ми писмо
Супермодел разкри добре пазена тайна за децата си
Уволняват пияната репортерка на Гала
Време е! Яни Янков атакува титлата в най-голямото музикално шоу н...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).