Именитият цигулар Евгений Шевкенов гостува на операта

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
08:32 / 02.05.2011
1844
Бивши и настоящи ученици от
НУМТИ "Добрин Петков":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
След изключително успешния за институцията месец април, който включваше изпълнения на солистите от Виенска филхармония Албена Данаилова и Кристиан Фрон и примата на Виенска опера Красимира Стоянова, Държавна опера, Пловдив продължава програмата си със симфоничен концерт отново със солист пристигащ от Виена.

Именитият цигулар Евгений Шевкенов ще бъде солист на пловдивският оркестър в Симфоничният концерт на 5 май от 19 часа . Любимият на меломаните Концерт за цигулка и оркестър от М.Брух ще прозвучи заедно с увертюра Кореолан от Бетовен и Седма симфония от Бетовен.

Евгений Шевкенов е пловдивчанин,който от почти 20 години живее във Виена.Концертирал е в над 35 държави по света и е носител на почетно гражданство на република Австрия за особени заслуги в музиката.

Поради технически причини диригентът Андрес Гарсия,който бе поканен няма да има възможност да гостува на пловдиският оркестър и концертът ще бъде дирижиран от маестро Алексей Измирлиев.

За месец май Държавна опера Пловдив е подготвила още концерт с ученици от НУМТИ "Д.Петков",концерт с японският диригент Акира Найто и вокално-инструментален концерт съвместно с Женски народен хор на АМТИИ Пловдив.А в края на месеца оркестъра е поканен да открие престижният музикален фестивал "Софийски музикални седмици"-едно истинско признание за качеството на пловдивския оркестър.


Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Като две капки вода: Дара Екимова и Гери-Никол лика прилика
След "Капките" Геро остава на екран Рачков пада
Нана: България ми липсва
Кое е цветето на императорите и къде точно в Родопите расте то?
Веселин Маринов: Страх ме е да отида в моята къща
На 70 една от най-големите ни певици не спира да пее и твори


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).