Германски фестивал на улицата в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
10:19 / 17.04.2011
1803
Концерти, сценични изпълнения, информационни щандове и кулинарни изкушения представя Германският фестивал на улицата в Пловдив. Той се провежда в рамките на "Седмицата на Германия в България".

Събитията ще се състоят пред Почетното Консулство на Германия в близост до Римския стадион. Фестивалът ще представлява малък панаир с участието на водещи германски фирми от региона, културни и образователни институции, училища издаващи немска диплома, организации за обмен на ученици.

За Германския фестивал на улицата в Пловдив пристигат три музикални групи. Посетителите ще чуят рок, блус и традиционни йодели. Изнендата е Щроморкестър, който ще изпълни симфония на Хайдн "с трясък" на 100 кухненски уреда. Към ексцентримчния оркестър ще се и присъедини български солист, но с традиционен музикален инструмент.

Неразделна част от панаира ше бъдат бирата и традиционните немски вурстчета. Парадът на трабанти също ще допринася за веселото насторение на посетителите.

За най-малките ще има детски кът, с немскоговорящ учител, като идеята е децата да си тръгнат от там с поне пет научени думи не немски език, увери Почетният консул на Германия в Пловдив Мариана Чолакова.

Седмицата на Германия в България и днешният уличен фестивал в Пловдив се провеждат под патронажа на посланика на Германия Матиас Хьопфнер и кмета на Пловдив Славчо Атанасов.

Източник: БНР


Виж коментарите (1)
Още новини от Любопитни новини:
"Нападнаха" ергена Виктор
Актриса, известна у нас като Джема от "Любовницата на Граминя", и...
Елизабет Кравец: Отиваме на съд!
Свилен от "Остава": Ако имаш хубави песни и пееш хубаво, нещата с...
Съдят рапъра Кание Уест за сексуален тормоз
Експерт за скандала с Мис България: Това ще я изстреля в Космоса


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).