Епохата на ранния джаз възкръсва във вторник в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:02 / 28.04.2011
1708
Епохата на ранния джаз възкръсва в поредния жив джаз-вторник в бар Фабрик. Облечете се за суинг, за да сте в такт с емоцията на неустоимия тромпет на Луис Армстронг в "When the saints go marching in". VB Hot Jazztet ще ви разгорещят с едни от най-виталните и щастливи пиеси в историята на джаза. 

Както и в предния Jazz Fabric Live, във VB Hot Jazztet отново доминира силното пловдивско присъствие:

Александър Куманов е кореняк пловдивчанин, забележителен банджист и китарист, вероятно най-суингиращият вокал по нашите ширини. Започва с биг бенд "Родина" на Стефан Пехливанов. Като студент заедно с Венци Благоев свири в Рагтайм бенда на СУ, с който са неизменни участници в младежките джаз срещи в Пловдив. По-късно работят заедно в диксиленд в Германия. Куманов няколко години се изявява със собствена дикси формация в Корея, този път с Благой Гешев. Макар кариерата му като класически музикант в Пловдивската опера да го държи малко встрани от джазовата сцена, Благой е един от най - завладяващите ни интерпретатори на традиционния диксиленд и суинг. Завършва джаз отдела на Държавната музикална академия през 1993 г. и оттогава живее и работи в Пловдив. В периода 2003 - 2005 г. е тромбонист на "Trixie Dixie", с които участва на няколко джаз фестивала у нас. От 2006 г. е постоянен член на квартет" Интро" и на Биг Бенд Пловдив. В местния биг бенд свири и Александър Леков, добре познат на всички джаз сцени в Града на тепетата. Лидерът на VB Hot Jazztet Венци Благоев също няма нужда от представяне. Достатъчно е да кажем, че джазът е неговото аз.


Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Какво се случва всъщност? Нов скандал разтресе "Евровизия"
Абсолютен потрес в "Съдебен спор"
Превръщането на всички кръвни групи в нулева
Генчо от "Игри на волята" изненада любимата си
Два острова са само на 4,8 км един от друг, но в същото време ги ...
Оправя ли се принцеса Кейт Мидълтън?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).