Една легенда се завръща! Започват пак да произвеждат "Москвич"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (15)
10:52 / 16.05.2022
26797
Активите на "Рено" (Renault) в Русия вече са собственост на руската държава, съобщи руското министерство на индустрията и търговията, цитирано от ТАСС и Франс прес.

"Подписани са споразумения за прехвърляне на руски активи от групата "Рено" на Руската федерация и правителството на Москва", се казва в изявление на министерството.

Акциите на завода "Рено Россия" са на 100 процента предадени на управата на Москва, а делът на "Рено" в "Автоваз", възлизащ на 67,69 на сто, - на института НАМИ, посочва министерството. Останалите акции в "Автоваз" държи "Ростех".

Сделката е ставала възможна след одобрение от страна на руската Федерална антимонополна служба. От "Рено" уточняват, че са си запазили опция в бъдеще отново да изкупят акциите.

Московският завод на "Рено" ще се върне към производството на легендарния модел "Москвич", написа в личния си блог кметът на града Сергей Собянин, цитиран от ТАСС.

По думите му основен технологичен партньор за възраждането на автомобилния завод "Москвич" ще стане "Камаз". Отначало ще се произвеждат стандартни автомобили, а в бъдещеще се премине и към електромобили.

Виж коментарите (15)
Още новини от Любопитни новини:
Никога не сте виждали такава градушка, все едно летят павета
Младеж изненада Карбовски на улицата
Победителка в "Мастършеф" шокира с изказване: Изпих парите от наг...
Джон Бон Джоуви отбелязва 40 години на сцената
Ивет Лалова с първи снимки на бебето
Нети публикува твърде любопитни снимки, мрежата прегря


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).