ЕС забранява малките шампоанчета в хотелите

Автор: Симона Димитрова
Коментари (1)
20:23 / 27.12.2022
5660
ЕС може да забрани миниатюрни шампоани и душ гелове в хотелите, както и контейнери за храна за еднократна употреба в битката срещу замърсяването на околната среда.

Предложението е част от Европейската зелена сделка, а в Европа всеки човек генерира средно почти 180 кг отпадъци от опаковки всяка година. Опаковките са един от основните виновници, като представляват 40 процента от пластмасите и 50 процента от хартията, използвани в ЕС.

Ако не се предприемат действия, отпадъците от пластмасови опаковки може да нараснат с 46 процента до 2030 г., според Европейската комисия.

Определени форми на опаковки ще бъдат забранени, включително опаковки за еднократна употреба за храни и напитки, когато се консумират в ресторанти и кафенета, опаковки за еднократна употреба за плодове и зеленчуци и миниатюрни бутилки от шампоан и други миниатюрни опаковки в хотели.

Виж коментарите (1)
Още новини от Любопитни новини:
Кирил Маричков се оттегля от турнето в САЩ, връща се по спешност ...
Зомбори и Весела Бабинова се разминали в началото
Стридите - естествен афродизиак
Принц Уилям и принцеса Кейт "преминават през ада"
Остров Света Анастасия всеки ден посреща десетки туристи
Цитиридис влезе в болница


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).