Днес тя става на 45

Автор: Цвети Христова
Коментари (0)
10:44 / 31.12.2023
76472
На 31 декември много хора празнуват идването на Нова година. Има и такива от нас, които имат двоен повод за празник, защото са родени на тази дата. Sofia24.bg ще ви разкаже за актрисата Ана Пападопулу, която навършва днес 45 години. Тя е родена на 31 декември 1978 година в София. Завършва актьорско майсторство в НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов“ в класа на професор Стефан Данаилов през 2000 година. 

Три години по-рано дебютира в Народния театър с ролята на Ана в "На дъното“ от Максим Горки. Сред театралните ѝ роли са: Харей в "Соларис“ по Станислав Лем и Воланж в "Квартет“ по Хайнер Мюлер в Театрална работилница "Сфумато“, Мажоа в "Годежът“ от Морис Метерлинк в Сатиричен театър "Алеко Константинов“.

На сцената на Народния театър изиграва десетки значими роли, сред които Беатриче в "Декамерон или Кръв и страст по Бокачо“ – спектакъл на Александър Морфов, Хлое в "Аркадия“ от Том Стопард, Саломе в "Саломе“ по Оскар Уайлд, Пердита в "Зимна приказка“ от Уилям Шекспир, Джули в "Жените на Джейк“ от Нийл Саймън, Прислужницата в "Недостъпната“ от Кшищоф Зануси, Жената в "Самолетът беглец“ от Камен Донев, Адела в "Домът на Бернарда Алба“ от Федерико Гарсия Лорка, Розет в "С любовта шега не бива“ от Алфред дьо Мюсе, доня Елвира в "Дон Жуан“ от Молиер, Ана Петровна в "Иванов“ и Аня във "Вишнева градина“ от Антон П. Чехов, Ана в "Солунските съзаклятници“ от Георги Данаилов, Джина Екдал в "Дивата патица“ от Хенрик Ибсен, Бърди в "Лисичета“ на Лилиан Хелман, Гана Попатанасова в "Наблюдателите (Хипотеза за отвъдното)“ от Константин Илиев, Клео в "Рицар на Светия Дух“ от Боян Папазов, Катерина Ивановна в "Братя Карамазови“.

През 2001 Ана Пападопулу печели награда за дебют "Невена Коканова“ за филма "Писмо до Америка“. През 2018 грабва и награда "Аскеер“ в категорията "Поддържаща женска роля“ в пиесата "Лисичета“ в ролята на Бърди.

Виж коментарите (0)

Още по темата (6365):
19.05.2024 Михаела и Венци спечелиха "Един за друг"
19.05.2024 Ергенът се изложи много в ефира на bTV
19.05.2024 Легендарна тв водеща: "Шок и ужас" бе най-трудната ситуация в кариерата ми
19.05.2024 Крал Чарлз III уважи Васко Василев, двамата разговаряха в Лондон
19.05.2024 Пловдивчанка от "Игри на волята" претърпя ужасяващ инцидент, възстанови се като по чудо
19.05.2024 Българката, която е особено популярна в Турция, Франция и ОАЕ: Отне ми доста време да бъда една от тях
Още новини от Любопитни новини:
Михаела и Венци спечелиха "Един за друг"
Ергенът се изложи много в ефира на bTV
Легендарна тв водеща: "Шок и ужас" бе най-трудната ситуация в кар...
Пазаруването на евтини стоки от "Тему" и други китайски сайтове к...
Известни Тик Токъри станаха родители за втори път
Пестим ли гориво, ако изключим климатика на колата?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).